Το προφίλ των ιδανικών υποψήφιων σ’ετούτες τις εκλογές!

Υποψήφιος

Υποψήφιος

Αγαπητοί μας συμπολίτες, συν-έλληνες (sic), συνθλιμμένοι από τα βάρη των “θυσιών” που σας φόρεσαν καπέλλο, χωρίς ποτέ να σας ρωτήσει κανείς με δημοκρατικό τρόπο για το αν συναινείτε στο να θυσιαστείτε και για το καλό των τραπεζικών πυλώνων και των κερδοσκοπικών δεικτών του συστήματός μας. Βάρη για τα οποία εμείς ουδεμία και με οιονδήποτε τρόπο συν-ενοχή φέρουμε!

Είμαι ο Κοκός Φλούφλης. Είμαι και η Τούλα Σουπιά (Τούλα από το μονίμως έως νευρωτικά Χαμογελαστούλα, με προσεγμένη λεύκανση οδοντοστοιχίας).

Είμαι υποψήφιος ή υποψήφια δημοτικός σύμβουλος για τον αγαπημένο μας δήμο με την Κίνηση “Δικαίωμα στις ευρωπαϊκής κοπής μεταξωτές κορδέλες αντί για τα παραδοσιακά φύκια”. Ή της “Πόλης των καθαρόαιμων ιθαγενών”. Ή των “Ενωμένων πωλητών στην κονόμα”-ουπς! συγγνώμη, εννοούσαμε “…πολιτών στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας”…

Μας εμπνέει και μας καθοδηγεί το πνεύμα κοινοτισμού κι αλληλεγγύης. Εκείνων με άλλα λόγια των εννοιών που θυμίζουν στις αστικές συνειδήσεις φήμες και θρύλους περί χαμένου μυθικού θησαυρού κι αποκτούν έντονη λεκτική-και μόνο υπόσταση κάθε φορά που έρχονται τα προεκλογικά σώου για να αναπτερώσουν τις κατά συρροή εξαπατημένες ελπίδες του κόσμου.

Έννοιες που αμέσως μετά τις όποιες εκλογές εξοβελίζονται στις σφαίρες των ευσεβών μα ανέφικτων πόθων και των γραφικών ουτοπιών μέσα στην πολυεθνικών και χρηματοπιστωτικών σπονσόρων οργουελική πραγματικότητα των καιρών μας.

Εμείς όμως δεν λειτουργούμε έτσι, διαφέρουμε πραγματικά και σας δίνουμε το λόγο της προσκοπικής, κολλεγιακής, θεοφοβούμενης, επιχειρηματικής και (μέσα από τη μεστή παρουσία μας σε τηλεπαράθυρα κάθε είδους) τηλεοπτικής μας  τιμής!

Kαι τώρα κάποιες περιεκτικές πληροφορίες περί εμού.

Ο πατέρας μου ήταν ή εξακολουθεί να είναι Δικηγόρος σαν τον “Αδέκαστο Μπάρα” γνωστής σύγχρονης ελληνικής ταινίας.

Ή δημοσιογράφος αμέμπτου δεοντολογίας και πορείας που αργότερα δοκίμασε τα οξυμμένα κοινωνικά αντανακλαστικά και την αποκτούμενη σοφία του στον πολιτικό στίβο.

Ή αδιάφθορος αστυνομικός σαν τον Κέβιν Κόστνερ εναντίον του Αλ Καπόνε στο blockbuster “Οι Αδιάφθοροι”.

Ή από κούνια στρατιωτικός, αφοσιωμένος μέχρι ψυχοπάθειας στο ιερό τρίπτυχο “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια”.

Ή διακεκριμμένος γιατρός που κάτι κακοήθεις φήμες διέδωσαν ότι απόκτησε μεγάλη περιουσία μέσω αδιαφανών κι αντιδεοντολογικών διαδικασιών σε βάρος των πάντα ευγνωμονούντων ασθενών του.

Ή βετεράνος ή και ενεργός πολιτικός με αγωνιστική αψεγάδιαστη πορεία εντός κι εκτός κοινοβουλίου- μη δίνετε πάλι αξία σε ανυπόστατες πιθανές φήμες περί του αντιθέτου.

Ή εργατοπατέρας…ουπς! λάθος! ήθελα να πω μαχητικός συνδικαλιστής υπέρ των συμφερόντων του κλάδου του και κατ’επέκταση του λαού.

Ή απλά προέρχομαι από οικογένεια έντιμων βιοπαλαιστών, θα’λεγε ίσως κανείς βγαλμένη μέσα από κάποια παλιά ταινία με τον αείμνηστο Νίκο Ξανθόπουλο, που ποτέ δεν έπαψε να συγκινεί τις λαϊκές καρδιές.

Η μητέρα μου ήταν ή εξακολουθεί να είναι:

Επαγγελματίας νοικοκυρά που ανάθρεψε εμένα και τα αδέλφια μου (αν είχα) με αφοσίωση στις παραδόσεις και αξίες της φυλής μας. Ή επιτυχημένη καριερίστρια στην πιθανώς οικογενειακή αυτοδημιούργητη επιχείρηση. Ή ασκούσε ή ακόμα ασκεί το ίδιο επάγγελμα με τον πατέρα μου, με τον οποίο πάντα συμφωνούσε σε όλα και το οποίο ακολουθησα κι εγώ σαν μήλο που έπεσε κάτω απ΄την οικογενειακή μηλιά-αν μπορούσα ας έκανα κι αλλιώς…

Η Κίνησή μας έχει ως επικεφαλή τον κ. Παρλαπιπόπουλο ή Μπουχέσα ή Κοτζαμπασίδη ή Ιζνογκούντη ή Αδολφίσκο.

Που μπορεί να αποτελεί παλιά καραβάνα, όπως λέμε πουτάνα, ή τη νέα δύναμη στην πολιτική παρωδία και δημόσια παλινωδία του ταλαίπωρου τόπου μας.

Ο οποίος και κατανοώντας, μετά τις οδυνηρές (αν και όχι για τον ίδιο και την τσέπη του) επιλογές και περιπέτειες των μνημονιακών αδιεξόδων, το τέλμα στο οποίο περιήλθε η πολιτική παράταξη που ως τώρα υπηρετούσε…Είδε τα πράγματα με άλλο, με αναγεννημένο μάτι κι αποφάσισε να “ανεξαρτητοποιηθεί”, για μια νέα δυναμική αρχή, διάφανη σαν το νερό παλιάς πηγής καμμένης ουκ ολίγες φορές και νυν καταπατημένης πλαγιάς.

Ή αποφάσισε να μεταγραφεί σε αυτό που λέμε, μιλώντας υποθετικά στην ουσία, αντίθετη ιδεολογικά παράταξη, η οποία και στηρίζει τώρα την υποψηφιότητά του για την δημαρχία ή την περιφέρεια, αναγνωρίζοντας την αναγνώριση από τον ίδιο των προηγούμενων λανθασμένων πολιτικών του επιλογών και την εντιμότητα των νέων προθέσεών του.

Ή στηρίζεται από κομματικό σχηματισμό με βεβαρυμένο παρελθόν και που αν κι ως τώρα υποστήριξε με ζήλο τις μνημονιακές επιλογές, αυτές των “θυσιών του λαού”, πλέον αλλάζει σελίδα απλά με την αλλαγή ονομασίας. Άρα κι απαλλάσσεται(;) κι από τα υπέρογκα χρέη του στις κρατικές τράπεζες, σε βάρος βέβαια της τσέπης των ψηφοφόρων του κι όχι μόνο. Και γιατί να μην το κάνει; Αφού άνετα ο Μανωλιός μπορεί να αλλάξει ρούχα και να πλασαριστεί αλλιώς, εφόσον είναι μονίμως υπερήφανος στ’αυτιά και στα μάτια ο “κυρίαρχος λαός”…

Ή ο αρχι-υποψήφιος επικεφαλής μας μπορεί να είναι εξέχον μέλος μιας (φαινομενικά σε ουκ ολίγα μάτια ψηφοφόρων) σούπερ δυναμικής, αν κι εξαρτάται πως αντιλαμβάνεται κανείς το δυναμισμό κι επιτηδευμένα αθυρόστομης πολιτικής φράξιας. Καθώς το επίπεδο αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς μεταφράζεται από πολλούς πατριώτες* οικογενειάρχες και ευυπόληπτους νοικοκυραίους ως φιλαλήθεια και παλικαριά. Μια νέα “καθαρόαιμη” πνοή, αν και μεταφέρει περίσσια βαριά οσμή και καταβολές απ΄τα όχι και τόσο πολύ περασμένα ιστορικά δεινά του τόπου. Μια “άριστη” ή “άρεια” πατριωτική πνοή για το μέλλον αυτής της πολύπαθης κι ανιστόρητης χώρας.

(*Που αρκετοί απ’τους γεμάτους πατριωτικό πυρετό υπηκόους της ακόμα δεν έχουν μάθει πως ό,τι φωνάζει το ίδιο πως λάμπει, απέχει παρασάγγας από χρυσό. Ή ότι πατριωτισμός δεν σημαίνει το κυνήγι κεφαλών και σακάτεμα οστών όσων φέρουν διαφορετικά φυλετικά χαρακτηριστικά και συνήθειες ή απλά διαφωνουν και διαφοροποιούνται ακόμα και με δυναμικό τρόπο).

Σας καλούμε λοιπόν να μας τιμήσετε με την υπεύθυνη και καλοζυγισμένη ψήφο σας. Δεσμευόμαστε να μην σας απογοητεύσουμε όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, τόσες και τόσες φορές. Και να μην κακοδιαχειριστούμε ουτε σεντ απ’το δημόσιο κορβανά, και να αντισταθούμε με αυταπάρνηση και ηρωικό σθένος στους πειρασμούς που κουβαλάνε οι αναθέσεις έργων για αναπλάσεις δημόσιων χώρων, αδειοδοτήσεις και τόσα άλλα κοινωφελή προγράμματα με τη διαχείριση και ευρωπαϊκών πακέτων υποστήριξης και δραστηριότητες όπου πρέπει να έρχεσαι και σε επαφή με αυτούς τους καπάτσους επιχειρηματίες κι εργολάβους και τις εταιρείες.

“Ο λόγος μας είναι το δράμα σας”…

…και πάλι  ουπς! συγχωρέστε μας το σαρδάμ! Εννοούσαμε “κάτι σαν το, ανομολόγητα κρυφό, τάμα σας!”

Προς τον βυζαντινών προδιαγραφών θεό, όπως η “ελληνο-χριστιανική κουλτούρα” σας ώθησε να τον πλάσετε στο μυαλό, μήπως και γίνει κάτι, έστω και μια δειλή αρχή. Για να πάρετε κάποια στιγμή πίσω τον τόσο οικείο (καθώς οι παλιές αγάπες παρά τα στραπάτσα τους δύσκολα ξεπερνιούνται) πελατειακό και μικροαστικό τρόπο ζωής σας.

“Καλό βόλι”, λοιπόν, όπως συνηθίζεται να λέγεται!

Κακώς βέβαια, γιατί τα βόλια παραπέμπουν σε καταστάσεις και λογικές που δεν συμφέρει καθόλου, ούτε τους επικεφαλείς μας ούτε μάλλον κι εμάς, να γίνουν κάποτε…ανεξέλεγκτη λαϊκή αντίδραση κι απονομή δικαιοσύνης του αναβράζοντος σαν ηφαιστειακή λάβα αισθήματος περί δικαίου…

email
Πηγή άρθρου: athens.indymedia.org/