Προφυλακιστέοι οι «γονείς» της Μαρίας – στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες

Προφυλακιστέοι οι «γονείς» της Μαρίας

Προφυλακιστέοι οι «γονείς» της Μαρίας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την απολογία τους, οι δύο «γονείς» του μικρού κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν με τις κατηγορίες της απαγωγής ανηλίκου, της υφαρπαγής, και της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση.

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο δικηγόρος της 40χρονης «μητέρας».

Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζευγαριού. Η Αστυνομία ευελπιστεί ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών θα συμβάλει στον εντοπισμό των βιολογικών γονέων του κοριτσιού.

Στην απολογία της, η 40χρονη παραδέχθηκε πως η υιοθεσία του παιδιού ήταν εν γνώση της παράνομη , αλλά τόνισε ότι όταν η βουλγάρα βιολογική μητέρα της έδειξε το παιδί, αυτή «τρελάθηκε» και «ήθελε να το πάρει να το υιοθετήσει να το κάνει δικό της», κάτι που δεν ήθελε ο σύντροφός της.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην απολογία του και ο 39χρονος «πατέρας» υποστηρίζοντας την εκδοχή ότι η μικρή Μαρία είναι παιδί βουλγάρας αθίγγανης, που παρέδωσε το παιδί μαζί με το φίλο της σε αυτόν και τη σύντροφό του. Ζήτησε μάλιστα να αφεθεί ελεύθερος και να πάει να συναντήσει το ζευγάρι των Βουλγάρων γιατί ζουν στην Ελλάδα.

Ο 39χρονος ζήτησε να γίνει άρση του τηλεφωνικού απόρρητου του ιδίου και της συγκατηγορούμενής του, για να εντοπισθούν οι δυο Βούλγαροι , πραγματικοί γονείς του παιδιού, οι οποίοι, όπως είπε, παρέδωσαν το παιδί με τη θέλησή τους.

Ο κατηγορούμενος επέρριψε όλες τις ευθύνες στη σύντροφό του, λέγοντας ότι εκείνη τον παρέσυρε να δεχθεί το παιδί από τους Βούλγαρους Ρομά, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος έχει στην οικογενειακή του μερίδα πέντε συνολικά παιδιά.

ΣΑΛΗΣ Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα

email
Πηγή άρθρου: skai.gr