Πρωτοφανή μέτρα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Παρέλαση

Παρέλαση (Πηγή φωτογραφίας:onalert.gr)

Στήθηκαν οι εξέδρες των επισήμων στην πλατεία Συντάγματος για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, οι οποίες προληπτικά φυλάσσονται από άνδρες της αστυνομίας.

Δύναμη 4.000 αστυνομικών κινητοποιείται εν όψει των παρελάσεων προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι αστυνομικοί θα κάνουν προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό, ενώ στο σχεδιασμό γίνεται λόγος και για επιστράτευση ελεύθερων σκοπευτών σε κτίρια γύρω από το Σύνταγμα.

Πάντως, αρκετοί δήμοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην στηθούν καν εξέδρες, ενώ οι ανάπηροι πολέμου αποφάσισαν να μην παρελάσουν.

Έντονα αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ισχυρές δυνάμεις, ώστε να μην γίνουν επεισόδια.

Στην ανακοίνωσή της, τονίζει: “Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού.

Δεν είναι αυτή η αποστολή μας.

Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή”.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής παρέλασης. Από τις 7 το πρωί θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στην Αμαλίας από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και σταδιακά θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.

Πηγή άρθρου: capital.gr