Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι εισηγήσεις του Σ.Κουρή

Σωτηρης Κουρης (Πηγή φωτογραφίας:enimerosi.gr)

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα, στη Λευκάδα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Η συνεδρίαση άρχισε με χαιρετισμούς τόσο του Βουλευτή, Σπύρου Μαργέλη, όσο και του Δημάρχου, Κώστα Αραβανή.

Σας παραθέτουμε τις εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Σ.Κουρή οι οποίες ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

Ομόφωνα ενέκρινε το σώμα την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Σωτ. Κουρή, για τη «Μελέτη έργων Αποχέτευσης Ακάθαρτων και Ε.Ε.Λ. Πόλεως Ιθάκης» και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Π.Σ. στην Οικονομική Επιτροπή.

Επίσης, κατά πλειοψηφία, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο την παράταση της υπ΄αριθμ. 1352/368/12-1-2012 σύμβασης για την καθαριότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων των Υπηρεσιών των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή.

Κατά πλειοψηφία το Π.Σ. ενέκρινε την παράταση της υπ΄αριθμ. 64253/19097/2011/2-1-2012 σύμβασης για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή.

Ομόφωνα το Π.Σ. ενέκρινε τη συμπλήρωση της υπ. αριθμ. 207-19/2011 απόφασης του Π.Σ. μεταφοράς μαθητών κατά το σχολικό έτος 2011-2012, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή.

Εkτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα που εισήγαγε ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», Θόδωρος Γαλιατσάτος, σχετικά με την ανάγκη αποπληρωμής των δεδουλευμένων των 42 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Λευκάδας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε, επίσης, εκτός ημερησίας διάταξης και μετά από πρόταση του Περιφερειακού Συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρη Μαντζουράτου, το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μεταφορά μαθητών της Λευκάδας. Μετά από διαλογική συζήτηση το σώμα αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη, το Βουλευτή, το Δήμαρχο και κάθε θεσμικό παράγοντα, να παραβρεθούν στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας για να ζητήσουν να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Επίσης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην δημιουργηθεί και πάλι το ίδιο πρόβλημα κατά τη νέα σχολική χρονιά. Τέλος, επειδή μαθητές έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν την σχολική χρονιά από απουσίες, εξ αιτίας της αδυναμίας να μεταφερθούν στα σχολεία τους, θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για να δικαιολογηθούν οι απουσίες και να μην χάσουν τη χρονιά τους.

 

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam