ΣΑΣ – Απερρίφθη το αίτημα της KefalonianLines

Λιμάνι Κυλλήνης,

Λιμάνι Κυλλήνης,

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και όχι ο γενικός γραμματέας του συγκεκριμένου Υπουργείου, είναι αυτός που θα αποφασίσει για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα γίνονται στη Ζάκυνθο τη χειμερινή περίοδο.

Χθες συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) και αφού άκουσε τις απόψεις της Κοινοπραξίας, αλλά και της εταιρείας “Kefalonian Lines” για τη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΣΑΣ φέρεται να απέρριψε το αίτημα της εν λόγω εταιρείας για δύο δρομολόγια επί καθημερινής βάσης, όμως η απόφαση αυτή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Η οριστική απόφαση για τα δρομολόγια και φυσικά για το εάν θα γίνει αποδεκτό να εμπλακεί επιχειρηματικά στο νησί μας και η “Kefalonian Lines”, θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες από τον κ. Βαρβιτσιώτη.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δύο εταιρείες δεν τα «βρήκαν» μεταξύ τους, γι΄ αυτό και η “Kefalonian Lines” επέμεινε μέχρι το τέλος στο αίτημά της για να εκτελεί δύο δρομολόγια καθημερινά από και προς Κυλλήνη.

Για το δρομολόγιο Σάμη-Ιθάκη Πάτρα εκεί έχουμε το εξής: Μετά την αποχώρηση της Κοινοπραξίας, δημιουργείται πρόβλημα κυρίως στην Ιθάκη, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει κουβέντα για να δρομολογηθεί πλοίο στη γραμμή Πόρος-Ιθάκη-Κυλλήνη!

Η Κοινοπραξία όλα δείχνουν ότι σκέφτεται να αναλάβει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, με την προϋπόθεση, όμως, ότι η εταιρεία από την Κεφαλονιά θα αποσυρθεί από το Κυλλήνη-Ζάκυνθος, προκειμένου να μην επέλθει οικονομικός μαρασμός λόγω ανταγωνισμού και χαμηλής κίνησης.

Nα προστεθεί ότι η εταιρεία «Στρίντζης» υπέβαλλε αίτημα για να επιστρέψει μετά από έναν χρόνο στη γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Πάτρα, με το πλοίο «Επτάνησος». Και στη συγκεκριμένη περίπτωση η απόφαση του Υπουργού θα γνωστοποιηθεί σε τρεις ημέρες περίπου.

«Να τηρηθεί η νομιμότητα»

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο ιδιοκτήτης της “Kefalonian Lines”, κ. Διονύσης Λυκούδης, ζήτησε από τα μέλη του ΣΑΣ να τηρηθεί η νομιμότητα και να του δώσουν τα δύο δρομολόγια της Ζακύνθου. Απ΄ ότι φαίνεται δεν κατάφερε να πείσει το Συμβούλιο.

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι ο ανταγωνισμός στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης θα γίνει ακόμη πιο έντονος. Στην επόμενη συνεδρίαση του ΣΑΣ αίτημα δρομολόγησης θα καταθέσει και ο γνωστός επιχειρηματίας, Γιώργος Θεοδόσης, το πλοίο του οποίου «χτίζεται» σε χώρα της Ανατολής και θα είναι από τα πιο σύγχρονα που υπάρχουν.

email
Πηγή άρθρου: imerazante.gr