Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι της Αχαϊκής – Ενδιαφέρον από 4 τράπεζες για τις καταθέσεις – Σήμερα πιθανότατα η επιλογή

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι της Αχαϊκής

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι της Αχαϊκής.(Πηγή φωτογραφίας:the best.gr)

Στο δρόμο βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη οι 100 εργαζόμενοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και αν δεν αλλάξει κάτι ο μακρύς κατάλογος της ανεργίας στην Πάτρα και την Αχαΐα θα μεγαλώσει περισσότερο. Οι εργαζόμενοι που συγκροτούν πλέον σωματείο, αύριο μεταβαίνουν στην Αθήνα, προκειμένου να λάβουν μέρος στη συνάντηση εκπροσώπων της ΟΤΟΕ με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. κ. Προβόπουλο.

Σε συτή τη συνάντηση εναποθέτουν τις ελπίδες τους.

Χθες οι εργαζόμενοι απέκλεισαν συμβολικά το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Πάτρα, με βασικό σύνθημα “Κάτω τα χέρια από την Αχαϊκή”. Ωστόσο σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι δεν ήταν έντονη η παρουσία εκπροσώπων φορέων, ενώ η απόγνωση και η αγωνία για το μέλλον τους ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Ενδιαφέρον από τέσσερις τράπεζες

Πρόταση στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατέθεσαν –η κάθε μια για λογαριασμό της– η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς για να πάρουν το χαρτοφυλάκιο των καταθέσεων ύψους 330 εκατ. ευρώ των τριών συνεταιριστικών τραπεζών, Αχαϊκή, Λαμίας, Λέσβου – Λήμνου. Μάλιστα η επιλογή αναμένεται να γίνει σήμερα, ενώ  ο πρόεδρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας,  εμφανίζεται καθησυχαστικός για την τύχη των καταθετών και των μεριδιούχων της. Ο Ευάγγελος Φλωράτος μιλώντας στο thebest.gr, αναφέρει πως όλοι οι καταθέτες θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Μάλιστα αυτό, σύμφωνα με τον κ. Φλωράτο, μπορεί να γίνει και σήμερα αφού τότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης των καταθέσεων με τις ενδιαφερόμενες τράπεζες.

“Πάγωσε” η αγορά

Έμποροι της Πάτρας αναφέρουν ότι μετά την ανάκληση της άδειας της Αχαϊκής η ήδη παγωμένη αγορά ‘πάγωσε” περισσότερο. Αρκετοί έμποροι της Πάτρας είχαν μερίδια στη συγκεκριμένη τράπεζα, ενώ οι εξελίξεις στην τοπική οικονομία, είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στην πόλη.

Η αγωνία μεριδιούχων καταθετών και μεριδιούχων είναι έντονη, παρά τις διαβεβαιώσεις, ενω πολλοί κάτοχοι μπλοκ της  Αχαϊκής έλαβαν αρνητικές απαντήσεις από άλλες τράπεζες για να τα ανταλλάξουν με δικά τους μπλοκ.

Πηγή άρθρου: thebest.gr