Σε απόγνωση η ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου – Σκέψεις για αυτοκτονία

Η Σημαία του Πολυτεχνείου

Η Σημαία του Πολυτεχνείου

Στα πρόθυρα της αυτοκτονίας βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η ιστορική, αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, η οποία βρίσκεται στην κατοχή της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ εδώ και πάνω από 30 χρόνια και βλέπει το φως του ηλίου μόνο για μερικές ώρες κατά τη διάρκεια της πορείας της 17ης Νοεμβρίου, προτού φυγαδευτεί προς άγνωστη τοποθεσία για να περιμένει την επόμενη επέτειο σε κάποιο σκοτεινό διαμέρισμα κάποιας αθηναϊκής πολυκατοικίας.

«Έχω περάσει τα τελευταία 41 χρόνια κλειδωμένη μέσα σε συρτάρια, πίσω από κλειστές πόρτες» εξομολογείται σε συνομιλητές της η σημαία, μαζεύοντας με δυσκολία όσο κουράγιο της έχει απομείνει. «Ήμουν νέα, γεμάτη όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Με το αίμα που έχει μείνει πάνω στις ρίγες μου συμβολίζω στα μάτια κάθε μαθητή σε σχολική εορτή τους αγώνες μιας ολόκληρης γενιάς, την εξέγερση απέναντι στην καταπίεση, τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

«Και τόσα χρόνια μετά, πού βρίσκομαι; Είμαι φυλακισμένη, με τραβάνε και με περιφέρουν κάθε χρόνο σαν τον Επιτάφιο και μετά με ξανακλειδώνουν μέσα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει να ακούω τις ομιλίες του κάθε πολιτικού που προσπαθεί να συνδέσει τον εαυτό του με εμένα. Είναι απλά θλιβερό, αυτή δεν είναι ζωή που αξίζει να ζει κανείς» συμπληρώνει το ιστορικό κομμάτι γαλανόλευκο πανί ενώ προσπαθεί μάταια να απωθήσει τις μαύρες σκέψεις της αυτοχειρίας.

«Σήμερα είναι η ευκαιρία μου» τονίζει με σπίθα στα μάτια η σημαία-σύμβολο της Μεταπολίτευσης. «Δεν θα αντέξω να περάσω άλλον ένα χρόνο να ακούω αυτά τα χαζά νεαρά μέλη των Νεολαιών να μιλάνε για την τρόικα, τον Σαμαρά, τον Τσίπρα, τον Γιωργάκη και τον Βενιζέλο.

Όταν με ξεδιπλώσουν μπροστά στο Πολυτεχνείο θα το σκάσω και θα πέσω στην Πατησίων. Αφού δεν πήγα από τανκ τουλάχιστον να πάω από τρόλεϋ».

Πηγή άρθρου: tokoulouri.com