Σε απολογία αναμένεται να κληθεί η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Άκης Τσοχατζόπουλος

Άκης Τσοχατζόπουλος

Εμπλοκή και της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» από την δικογραφία για την υπόθεση των μιζών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Με βάση τα νέα δεδομένα που εμπλέκουν και νέα πρόσωπα στην υπόθεση, ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλλής αναμένεται να καλέσει σε απολογία άλλα πέντε άτομα, η εξέταση των οποίων αναμένεται να συμπληρώσει νέα κομμάτια του παζλ στην έρευνα για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, την Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου φέρνουν στο κατώφλι του ανακριτή καταθέσεις μεγάλων ποσών επ’ ονόματί της σε λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Τα ποσά αυτά εμπλέκουν μάλιστα στην υπόθεση και γνωστό προμηθευτή του υπουργείου Άμυνας την επίμαχη περίοδο.
Το δεύτερο σημείο που εμπλέκει την Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου είναι η απολογία του εξαδέλφου του κ. Τσοχατζόπουλου Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι για να δώσει το διαζύγιο στον πρώην υπουργό η τότε σύζυγός του είχε εισπράξει 500.000 ευρώ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και ότι η Γκούντρουν Μολντεχάουερ γνώριζε όλες τις δραστηριότητες του τότε συζύγου της.

Εντύπωση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι η ίδια το 2008 κατέθεσε ποσό 50.000 ευρώ σε λογαριασμό του επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη και μάλιστα με δικαιούχο ιταλική υπεράκτια εταιρεία, η οποία είχε δεχτεί «μαύρα» εμβάσματα ύψους τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ από άλλες υπεράκτιες εταιρείες με έδρα πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Για το συγκεκριμένο έμβασμα ο κ. Σαχπατζίδης έχει πει ότι τα χρήματα αυτά η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου τα έστειλε για την αγορά ιταλικών επίπλων.

email
Πηγή άρθρου: in.gr