Σε εξέλιξη αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Aντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Aντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια λόγω του συλλαλητηρίου ενάντια στον ρατσισμό, που βρίσκεται σε εξέλιξη και διοργανώνουν η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, η Κίνηση «ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό» και συμμετέχουν κοινότητες μεταναστών, κινήσεις πολιτών, πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς.

Όπως καταγγέλλουν οι διοργανωτές, «αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ προχώρησαν σήμερα στις 11.30πμ σε προσαγωγή του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ στην Ομόνοια όπου είχε πάει για να φροντίσει για την διοργάνωση του αντιφασιστικού αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που γίνεται σήμερα στις 6μμ. Δεν έλειψε ούτε αυτή τη φορά η συνήθης χυδαία αντιμετώπιση με αστυνομικό που τον έβρισε μέσα στο Τμήμα και τον οποίο υπέδειξε ο πρόεδρος σε αρμόδιο όργανο της ασφάλειας του Α.Τ.

Είναι ένα μέτρο της αξιοπιστίας που έχουν οι εξαγγελίες του Υπουργού κ. Ν.Δένδια για δημιουργία Τμήματος κατά της ρατσιστικής βίας.

Αντί , ο κύριος Δένδιας και η ΕΛΑΣ να δώσουν απάντηση ποιοι δολοφόνησαν το μετανάστη στις 12 Αυγούστου στην Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας, στη καρδιά της Ομόνοιας, του πλέον αστυνομευόμενου σημείου επιτηρούν τις δράσεις των κινημάτων με το πιο απροκάλυπτο τρόπο, πότε αστυνομικούς στις συνεντεύξεις τύπου και πότε προσάγοντας αγωνιστές».

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «Τη στιγμή που η κυβέρνηση χαρίζει στη Siemens τα χρωστούμενα και ετοιμάζεται να υπογράψει μια λαίλαπα μέτρων εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων, την ίδια στιγμή προσπαθεί να κοροϊδέψει την ελληνική κοινωνία χρησιμοποιώντας σαν εξιλαστήρια θύματα τους μετανάστες και τις μετανάστριες.  

Με “σκούπες” στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, και με μεταφορά των μεταναστών  σε ναζιστικής έμπνευσης στρατόπεδα συγκέντρωσης σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, προσπαθεί από τη μια να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου και από την άλλη να εμπεδώσει στον πληθυσμό την πεποίθηση πως φταίνε οι ξένοι.

Η ρατσιστική αυτή πολιτική έχει επιτρέψει στην ακροδεξιά να μετατρέψει  τους δρόμους  σε τόπους πράξεων ρατσιστικής βίας, αλλά και το ελληνικό κοινοβούλιο σε τόπο κηρυγμάτων μίσους. 
Τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ συγκεκριμένα και δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές των μνημονίων, των σκανδάλων, των πελατειακών σχέσεων και της ασυδοσίας του κεφαλαίου όλα αυτά τα χρόνια, που κατέληξε στο να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι».

email
Πηγή άρθρου: ert.gr