Σε κατάσταση μεταβατικού χαρακτήρα το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Η θεά Αθηνά

Η θεά Αθηνά

Με σημαντικές αλλαγές –όπως η θέσπιση μεταβατικότητας σε δέκα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που τελικά δεν θα μετακινηθούν σε άλλη πόλη μέχρι να αποφοιτήσουν οι σημερινές φοιτητές τους- σε σχέση με την αρχική πρόταση που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την 1η Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο «Αθηνά» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Την τελική πρόταση του υπουργείου για τις συγχωνεύσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας παρουσιάζουν σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα, «ΤΑ ΝΕΑ». Τα τμήματα που σύμφωνα με την αρχική πρόταση επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών του 2013 ήταν 386 (249 στα πανεπιστήμια και 137 στα ΤΕΙ), ενώ στην τελική πρόταση θα είναι κατά δύο λιγότερα, ήτοι 384 (250 στα πανεπιστήμια και 134 στα ΤΕΙ).

Οι αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση αφορούν βελτιώσεις ακαδημαϊκού χαρακτήρα και ιδίως βελτιώσεις που έγιναν με στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων φοιτητών από πόλη σε πόλη –και συνεπώς των κοινωνικών επιπτώσεων της μεταρρύθμισης.

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αποκτά μεταβατικό χαρακτήρα που σημαίνει ότι  τελικά δεν θα μετακινηθούν σε άλλη πόλη μέχρι να αποφοιτήσουν οι σημερινοί φοιτητές τους.

Nα τονίσουμε ότι υπάρχει μια αναστάτωση στο νησί καθώς υπάρχουν φήμες για οριστική κατάργηση των Τμημάτων όπως υπήρχαν στο αρχικό σχέδιο “Αθηνά”.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε αναλυτικά ποια τμήματα διατηρούνται, ποια καταργούνται και ποια αποκτούν μεταβατικό χαρακτήρα

Σχέδιο ΑθηνάΣχέδιο Αθηνά

Σχέδιο Αθηνά

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaToday Team