Σε κλοιό η Ελληνική Βουλή

Συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων στο Σύνταγμα

Η ΓΣΕΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «η ανακοίνωση των νέων στατιστικών ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής».

Συνεχίζοντας, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο της Τετάρτης και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων».

Το «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο θα δώσει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ χθες οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ

Προσυγκεντρώσεις σε Μοναστηράκι, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στην πλατεία Κάνιγγος έχει προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετικό κάλεσμά του αναφέρει:

«Όλοι/ες στους δρόμους!

Για την ανατροπή των μέτρων και της κυβέρνησης!

Οι ζωές μας δεν χωράνε στα μέτρα τους και τους προϋπολογισμούς τους!

Η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, ευρισκόμενη σε εμφανή κρίση και αποσταθεροποίηση, οδηγεί τη χώρα και τον λαό σε διαδοχικά αδιέξοδα, κατεδαφίζοντας ταυτόχρονα κάθε έννοια δημοκρατίας, με μοναδικό σχέδιο και αποτέλεσμα: τη χωρίς τέλος λιτότητα για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνική πλειοψηφία, την αρπαγή του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την πλήρη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Μετά την, οριακής πλειοψηφίας μόλις 153 βουλευτών, ψήφιση του 3ου και σκληρότερου μνημονίου και την πασιφανή έλλειψη κοινωνικής νομιμοποίησης, η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται τώρα να περάσει τον αντίστοιχο προϋπολογισμό την Κυριακή 11 Νοέμβρη. Θα τους σταματήσουμε!

Καλούμε όλο τον λαό να συνεχίσει να εκφράζει την οργή και τη διαμαρτυρία του με τη μεγαλειώδη παρουσία του στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Να απαιτήσει τη δημοκρατική ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης και την προώθηση μιας εναλλακτικής λύσης εξόδου από την κρίση σε όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Να μιλήσει ο λαός!

Όλοι/ες στους δρόμους!

Να φύγουν τώρα κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/11 ΣΤΙΣ 5μ.μ.».

Δικαστές, δικηγόροι

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τόσο των δικαστικών λειτουργών όσο και των δικηγόρων της Αθήνας. Οι δικαστές παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 21 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τις 16 του μηνός συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας.

M.M.M
.

Τις κινητοποιήσεις κλιμακώνουν και οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, οι οποίοι ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση σήμερα στις 18.00, στην αφετηρία του τραμ επί της οδού Αμαλίας στο Σύνταγμα.

Kλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο

Κλειστοί, για λόγους ασφαλείας, είναι από τις 14.00 οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο, λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού. Οι συρμοί διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να κάνουν στάση.

email
Πηγή άρθρου: sigmalive.com