Σε νέα συνάντηση καλεί τους ναυτεργάτες η Αννα Διαμαντοπούλου

Σε νέα συνάντηση καλεί τους ναυτεργάτες η Αννα Διαμαντοπούλου

Σε νέα συνάντηση καλεί τους ναυτεργάτες η Αννα Διαμαντοπούλου.

Κάλεσμα για νέα συνάντηση απηύθυνε το Σάββατο στους εκπροσώπους της ΠΝΟ η υπουργός Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή».

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, η υπουργός επανέλαβε ότι στο διάλογο προσήλθαν όλοι οι υπουργοί και κατατέθηκαν εκ νέου γραπτώς οι προτάσεις των συναρμόδιων υπουργείων.

Σχετικά με τον Οίκο Ναύτου, είπε ότι ο κ. Λοβέρδος έχει καλέσει και εκείνος από την πλευρά του σε νέα συνάντηση τους ναυτεργάτες, τη Μεγάλη Δευτέρα.

Η υπουργός είπε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο το δημόσιο συμφέρον, λέγοντας ότι ο πρώτος τρόπος είναι να συνεχιστεί η συζήτηση.

Αναγνώρισε ότι οι ναυτεργάτες έχουν σε πολλά θέματα δίκιο, όπως επίσης και το γεγονός ότι κακώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατήργησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Είδα τα θέματα σε βάθος και πιστεύω ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει εκ νέου το υπουργείο» τόνισε, εξηγώντας όμως ότι αιχμή του δόρατος πρέπει να είναι η εμπορική ναυτιλία και οι επενδύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι ναυτεργάτες έχουν προκηρύξει απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Πηγή άρθρου: in.gr