Σε βομβιστική ενέργεια οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στη Λάρισα

Σε βομβιστική ενέργεια οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στη Λάρισα

Σε βομβιστική ενέργεια οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στη Λάρισα

Σε βομβιστική ενέργεια οφείλεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, στην οποία διαμένει εισαγγελέας, η οποία είχε χειριστεί την υπόθεση Βλαστού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας, που την ώρα της έκρηξης δεν ήταν στο οίκημα, βρίσκεται εκτός Λαρίσης, αλλά εντός των ορίων του νομού και της έχει ήδη αποσταλεί αστυνομική προστασία.

Στο μεταξύ, έχει γίνει και προσαγωγή ενός 39χρονου ο οποίος εθεάθη στην περιοχή λίγο μετά την έκρηξη, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Στο σημείο, το οποίο είναι αποκλεισμένο, βρίσκονται άνδρες της Σήμανσης και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι παρουσία εισαγγελέα ερευνούν τον χώρο.

Στην περιοχή, η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς σε ακτίνα 80 μέτρων έχουν σπάσει τζαμαρίες παρακείμενων καταστημάτων, έχουν υποστεί ζημιές αυτοκίνητα, ενώ περίοικοι αναφέρουν ότι και σε πολλά διαμερισμάτα, υπάρχουν σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με το site της εφημερίδας Ελευθερία Λαρίσης, ο εκκωφαντικός θόρυβος έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη συνοικία, υποχρεώνοντας τους κατοίκους να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Οι πρώτες εικόνες μετά την έκρηξη, μεταδίδει το site, θύμιζαν βομβαρδισμένη πόλη: τοίχοι της πολυκατοικίας κατέρρευσαν, σπασμένες τζαμαρίες στα καταστήματα και στα σπίτια της περιοχής, κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν τις έρευνες στο χώρο της κατεστραμμένης εισόδου και στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

email
Πηγή άρθρου: in.gr