Σέρρες : Αυτό είναι το χωριό που γύρισε στη Δραχμή ή μήπως όχι…

Δραχμή

Δραχμή.

Ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί είναι κατά καιρούς το αναμάσημα ειδήσεων που έχουν διαδραματιστεί πριν μήνες ή και χρόνια. Το ακόμη πιο παράδοξο είναι το πως αυτά μεταδίδονται σαν φωτιά που σημαίνει ότι οι αναγνώστες δεν αναζητούν ούτε την αρχική πηγή ούτε το χρόνο της πρώτης δημοσίευσης.

Σήμερα λοιπόν έγινε σάλος με το χωριό που δήθεν γύρισε στη δραχμή. Το ανέβασε μια φίλη στο facebook από το sigmalive. Και να τα σχόλια από κάτω, άντε και στα δικά μας κτλ.

Τώρα παρατηρώ ότι και γνωστές σελίδες και blogs έσπευσαν να το αναπαράγουν και για να καρπωθούν την είδηση αρκετοί, ξέχασαν να βάλουν και την πηγή ανάμεσά τους και εγνωσμένοι δημοσιογράφοι που εκτός της μαϊμουδιάς, την έφαγαν σαν πρωτάρηδες. Άντε λοιπόν τώρα εσείς να βρείτε την αλήθεια.

Η είδηση λοιπόν βγήκε από το sigmalive στις 1/4/2012 και αφορά γεγονός που και καλά έγινε το Μάρτιο του 2012.

  1.  Κανείς δεν αναρωτήθηκε που στο διάολο βρέθηκαν τόσα χαρτονομίσματα ώστε να κινηθεί έστω η αγορά του χωριού ή πώς προέκυψε το € 1 = 500 δρχ και όχι 470 ή 640
  2.  Κανείς δεν πρόσεξε ότι είναι 18 μήνες πίσω.
  3. Κανείς δεν είδε ότι ήταν ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ γ@μώ το κεφάλι μου που θα έλεγε κι ο πρωθυπουργός.

Σ.Σ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Η απελπισία που έχει ο κόσμος, απελπισία που του δημιούργησε το ευρώ, κοιτάζει να …πιαστεί από μια ελάχιστη αχτίδα φωτός που θα του δώσει ελπίδα. Απο αυτή αυτή την απελπισία δεν μπορεί να είναι μακριά και να στέκουν απαθείς και οι δημοσιογράφοι.

Οπότε, η ψυχραιμία, ναι, είναι απαραίτητη αλλά ας λάβουμε υπόψη και τους άλλους παράγοντες. Ζούμε όλοι σε μια κόλαση που μας έχουν φτιάξει τα κατακάθια τα οποία φευ εξακολουθούν και ορίζουν τις τύχες μας. Εξακολουθούν και μας καταστρέφουν Ποια νηφαλιότητα και ψυχραιμία λοιπόν να επικαλεστούμε;