Σιγήν ιχθύος στην υπόθεση του Αλκέτ Ριζάι

Ο Αλβανός κρατούμενος Αλκέτ Ριζάι, γνωστός συνεργάτης του δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, κρατά όμηρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Ο Αλβανός κρατούμενος Αλκέτ Ριζάι, γνωστός συνεργάτης του δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, κρατά όμηρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Σιγήν ιχθύος εξακολουθεί να κρατεί το Yπουργείο Δικαιοσύνης περίπου 15 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, ζώστηκε με εκρηκτικά και έπιασε ομήρους πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Επίσημη ενημέρωση ακόμη δεν υπάρχει, αν και τα ερωτήματα που εγείρονται είναι καίρια και χρήζουν άμεσης απάντησης. Πώς είναι δυνατόν εκρηκτικές ύλες να περνούν μέσα στις φυλακές και να καταλήγουν στην κατοχή ενός σκληρού ποινικού, ο οποίος μάλιστα έχει αποδείξει ότι έχει «τάσεις φυγής»; Στην περίπτωση του Βλαστού, οι Αρχές διατείνονταν πως είχαν όλες τις πληροφορίες για το σχέδιο απόδρασης. Όσον αφορά όμως τον Αλκέτ Ριζάι, είναι να απορίας άξιον αν και πώς διενεργούνται οι έλεγχοι στις φυλακές.

Η υπόθεση φαντάζει σαν σίριαλ, καθώς πριν από περίπου έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου 2012 είχαν συλληφθεί στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Μαλανδρίνου, ηλικίας 41 και 28 ετών, οι οποίοι πήγαιναν να αναλάβουν υπηρεσία.

Όπως αποδείχτηκε, σκόπευαν να προμηθεύσουν τον Ριζάι με 213 γραμμάρια ηρωίνη, δύο κινητά τηλέφωνα με τους φορτιστές τους και πέντε κάρτες SIM. Ο 28χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος είχε ομολογήσει ότι παρέλαβε όσα επρόκειτο να παραδώσει στον βαρυποινίτη από έναν άγνωστό του Αλβανό έναντι αμοιβής. Από το κελί του 39χρονου κρατουμένου κατασχέθηκαν ακόμη δύο κινητά, που τα είχε προμηθευτεί παλιότερα. Τόσο οι συλληφθέντες όσο και ο Ριζάι κατηγορήθηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εισαγωγή ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων σε κατάστημα κράτησης.

email
Πηγή άρθρου: zougla.gr