Συγκρούστηκαν στο Φαρμακονήσι ελληνικά και τουρκικά σκάφη

Λιμενικό σκάφος

Λιμενικό σκάφος

Σοβαρό επεισόδιο έγινε στις 3 τα ξημερώματα όταν σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησε από σκάφος της FRONTEX που έκανε περιπολία ανοικτά από το Φαρμακονήσι στα Ελληνικά χωρικά ύδατα να… απομακρυνθεί.

Οπως γράφει το DefenceNET, οι Σλοβένοι ενημέρωσαν αμέσως το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο έστειλε ένα δικό μας σκάφος. Ο κυβερνήτης του Τουρκικού ζήτησε με προκλητικό τρόπο κι από το ελληνικό να απομακρυνθεί με τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν σε Τουρκικά νερά αλλά πήρε την απάντηση: «Εδώ είναι Ελλάδα και πρέπει άμεσα να αποχωρήσετε».

Το τουρκικό σκάφος δεν αποχώρησε και προσπάθησε να εμβολίσει το ελληνικό αξιοποιώντας την υψηλή ταχύτητα και την καλύτερη ικανότητα ελιγμών του αφού είναι ένα από τα νέα 11μετρα σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Ομως ο Ελληνας κυβερνήτης αν και το σκάφος του ήταν παλιό, κατάφερε να αποφύγει τον εμβολισμό και τελικά να στραφεί προς την πλευρά του τουρκικού, με αποτέλεσμα τα δύο σκάφη να συγκρουστούν!

Η συνέχεια ήταν επεισοδιακή καθώς οπλίστηκαν και απασφαλίστηκαν τα όπλα και από τις δύο πλευρές, αλλά η ψυχραιμία του Έλληνα κυβερνήτη οδήγησε σε αποκλιμάκωση αφού έδωσε εντολή να κατεβούν τα όπλα ζητώντας όμως παράλληλα από τους Τούρκους να αποχωρήσουν, όπως και έγινε.

email
Πηγή άρθρου: DefenceNET