Συλλαλητήριο στις 5 στο Σύνταγμα κατά των εξοντωτικών μέτρων

Την ελληνική σημαία κρατάει στα χέρια του ο Διαδηλώτης

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Βουλή την ώρα που η Ολομέλεια θα συζητά το Μνημόνιο και το PSI.(Πηγή:φωτό Μενέλαος Μυρίλλας)

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που οδηγούν σε εξαθλίωση τους πολίτες καλούν τα συνδικάτα. Το συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα, την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητείται το Μνημόνιο και το PSI.

Την ίδια ώρα στην Ομόνοια πραγματοποιεί συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Για «βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα» κάνει λόγο η ΓΣΕΕ και καλεί τους πολίτες να μην υποκύψουν και να ζητήσουν την καταψήφισή τους. Πρόκειται για την «ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας· είναι ώρα να μιλήσει ο λαός» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ κλειστός θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα, μετά από αίτημα της αστυνομίας.

Κλειστοί από τις 2 και καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν λάβει θέσεις από νωρίς την Κυριακή, γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής, κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις που άρχισαν την Παρασκευή και συνεχίστηκαν το Σάββατο, με ογκώδεις διαδηλώσεις.

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Δύο πορείες, μια στις ανατολικές και μια στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, με αφετηρίες αντιστοίχως, το δημαρχείο Σταυρούπολης και την πλατεία Άγιου Θεράποντα (Τούμπα) πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και οι «Λαϊκές Επιτροπές» ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και στα νέα μέτρα.

Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το κεντρικό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.

Νωρίτερα έχουν δώσει ραντεβού οι «Αγανακτισμένοι», στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους και από τις τέσσερεις και μετά καλούν τον κόσμο να βρίσκεται στην πλατεία ο ΣΥΡΙΖΑ, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συνδικάτα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πρωτοβάθμια Σωματεία Ιδιωτικού Δημοσίου Τομέα, κ.α.) και άλλες πολιτικές κινήσεις, («Σπίθα», «Άρμα»,
«Χριστιανική Δημοκρατία», κ.α.). Εκεί θα συγκεντρωθούν και οι «Μοτοσικλετιστές Εν Δράσει».

Η πρωτοβουλία πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα» διαδήλωσε και την Κυριακή για δεύτερη ημέρα στην Κατερίνη.  Πικετοφορίες και διαδηλώσεις ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση έγιναν και σε άλλες πόλεις, στη Βέροια, στη Νάουσα, στη Σκύδρα στο Κιλκίς, στα Ν. Μουδανιά, στο Σταυρό, στο Λαγκαδά κ.ά.