Συλλήψεις για απάτη εις βάρος του ΕΟΤ

Αφίσα ΕΟΤ

Αφίσα ΕΟΤ

Για κακουργηματική απάτη εις βάρος τουΕΟΤ συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ο 39χρονος ειδικός σύμβουλος του πρώην γγ του Οργανισμού, Ν. Καραχάλιου, ο οποίος παραιτήθηκε προ ημερών από το πόστο του λόγω διαφωνιών με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Συνελήφθησαν, επίσης, ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών αντίστοιχα, μέτοχοι εταιρείας και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας αυτής.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσηςαπόπειρα απάτης από κοινού και πλαστογραφία μετά χρήσης, ενώ ο ειδικός σύμβουλος κατηγορείται και για υπεξαίρεσηπρος την υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε έστηναν εταιρείες-φαντάσματα και έκοβαν σε αυτές επιταγές πληρωμών, από μπλοκ που υπεξαιρέθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν γυναίκα εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας για να εισπράξει επιταγή ύψους 147.000 ευρώ για λογαριασμό υπαρκτού ξενοδοχείου στη Σύρο.

Η τράπεζα ζήτησε επιβεβαίωση και ο ΕΟΤ ζήτησε να παγώσει η διαδικασία.

Όπως αποκαλύφθηκε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δεν ήξερε τίποτα για την υπόθεση.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί το ύψος της ζημιάς και το βάθος χρόνου κατά το οποίο γινόταν η απάτη.


Αντίδραση του υπουργείου

Κανένας δημόσιος υπάλληλος, που να υπηρετεί στον ΕΟΤ, δεν βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της απάτης σε βάρος του Οργανισμού, τονίζει ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος σημειώνει ότι η πρώτη ενέργεια, που έγινε, ήταν ο Οργανισμός να απευθυνθεί άμεσα στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Η εντολή της υπουργού, όπως αναφέρει, ήταν να κατατεθεί ταυτόχρονα μηνυτήρια αναφορά στηνπροϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση του όλου θέματος και ειδικότερα για το πώς το μπλοκ των επιταγών από τις οικονομικές υπηρεσίες βρέθηκε στα χέρια του πρώην ειδικού συμβούλου, του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ.

Όπως σημειώνει ο κ. Λειβαδάς, όταν έγινε αντιληπτή η ύπαρξη της επιταγής, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος επικοινώνησε με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΤ για να ενημερώσει για το συμβάν.

Από τον πρώτο έλεγχο που διεξήγαγαν, επί τόπου, οι οικονομικές υπηρεσίες, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε σχετική οφειλή του ΕΟΤ προς το Νομικό Πρόσωπο, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί η συγκεκριμένη επιταγή και γι αυτό ζήτησαν την κατακράτησή της.

Ταυτόχρονα, ο κ. Λειβαδάς ενημέρωσε την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Όπως τονίζει ο γγ του Οργανισμού, η εντολή της ήταν: “Να πάνε όλα στον εισαγγελέα, τώρα”.

Νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου Τουρισμού τόνιζαν ότι όλα θα πρέπει άμεσα να διαλευκανθούν και να έρθουν στο φως. “Το χτύπημα της διαφθοράς αποτελεί κύριο μέλημα της ηγεσίας του ΥΠΟΤ και για τον λόγο αυτόν γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειας προς αυτή την κατεύθυνση”, δήλωναν.

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr