Σήμα κινδύνου από πλοίο ανοικτά της Κέρκυρας- Κινδυνεύουν 700 επιβάτες

Τρικυμία

Τρικυμία

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε πλοίο ανοικτά της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο κινδυνεύει λόγω της έντονης κακοκαιρίας και έχει 700 επιβάτες.

Στην περιοχή βρίσκεται η φρεγάτα Ναβαρίνο με το οργανικό ελικόπτερο που φέρει και η οποία συμμετείχε στις επιχειρήσεις για το Norman Atlantic ενώ στην Κέρκυρα βρίσκονται 2 ελικόπτερα S-70, 2 ελικόπτερα NH- 90, 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 και το πλοίο γεικής υποστήριξης «Αξιός».

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «Blue Sky» σημαίας Μολδαβίας – Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό πλέει δύο μίλια δυτικά των Οθωνών – Προς τα εκεί κατευθύνεται ελικόπτερο Sikorsky και η φρεγάτα «Ναβαρίνο»

Πλοίο με παράνομους μετανάστες (περίπου 700 άτομα) εξέπεμψε σήμα κινδύνου δυτικά της Κέρκυρας, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχουν οπλισμένοι άνδρες στο πλοίο.

Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές και στο σημείο αναμένεται να καταφθάσει ελικόπτερο Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και η φρεγάτα «Ναβαρίνο» που βρισκόταν στην περιοχή στα πλαίσια των ερευνών για το Norman Atlantic.

Το πλοίο κατά το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται νοτιοδυτικά των Οθωνών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky σημαίας Μολδαβίας.

Όπως είπε ο κ. Ανδριώτης το πλοίο βρίσκεται 3 μίλια νοτιοδυτικά των Οθωνών και είχε κατεύθυνση λιμάνι της Κροατίας.

Στην περιοχή κατέληξε ο κ. Ανδριώτης επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες γεγονός που δεν επέτρεψε στον ΟΛΚ να στείλει ρυμουλκά προς βοήθεια του πλοίου.

email