Σήμερα διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές

Φοιτητικές Εκλογές

Φοιτητικές Εκλογές (Πηγή φωτογραφίας:tvxs.gr)

Μέσα στο ρευστό μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό διεξάγονται σήμερα, Τετάρτη, οι εκλογές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για την εκλογή αντιπροσώπων των φοιτητών και σπουδαστών.

Ωστόσο, παρά τις πολιτικές εξελίξεις, το κλίμα στα πανεπιστήμια είναι τόσο υποτονικό, ώστε δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο την ατμόσφαιρα παλαιότερων ετών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που αναμένουν μεγάλη αποχή.

Αυτοί που αναμένουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους είναι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων των αριστερών κινήσεων, που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, περιμένοντας να αποτυπωθεί και στις φοιτητικές εκλογές η άνοδος των ποσοστών του κόμματος.

Όπως ορισμένοι από αυτούς επισημαίνουν, μπορεί το κλίμα να φαίνεται υποτονικό, θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι η ψήφος των φοιτητών θα επηρεαστεί από την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ανατραπούν οι «ισορροπίες» των παρατάξεων μέσα στις σχολές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια μικρής έκτασης διάσπαση της ΠΑΣΠ, καθώς, σε ορισμένες πόλεις, μέλη της παράταξης αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τις επίσημες θέσεις του κόμματος σχετικά με το μνημόνιο και τη γενικότερη πολιτική του. Οι διαφωνούντες έχουν ιδρύσει παράταξη με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα» σε ορισμένες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Αισιόδοξη και με αυτοπεποίθηση «κατεβαίνει» η ΔΑΠ, που δεν αναμένει απώλειες. Αντιθέτως, προσβλέπει σε αύξηση των ποσοστών της.

Χαρακτηριστικό, πάντως, του κλίματος είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται ομιλίες πολιτικών αρχηγών και στελεχών, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα στα αμφιθέατρα.

email
Πηγή άρθρου: difernews.gr