Συνάντηση Περιφερειάρχη κ.Σπύρου με κ.Βαρότση σχετικά με την έρευνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Συνάντηση Σπύρου - Βαρότση

Συνάντηση Σπύρου - Βαρότση

Με τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκο Βαρότση, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, προκειμένου να συζητήσει μαζί του το θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, μετά το διαγωνισμό που έχει γίνει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την ενημέρωση που έγινε στην Κεφαλονιά από τον αρμόδιο Υφυπουργό, Γιάννη Μανιάτη και τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έκρινε σκόπιμο να εξετάσει ενδελεχώς τις λεπτομέρειες που αφορούν την τεχνική σκοπιά των ερευνών αλλά και τις προωθούμενες ενέργειες.

«Πέρα από την πολιτική μας θέση αλλά και για τη διαμόρφωση αυτής», τόνισε ο κ. Σπύρου, «καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι μας και, κυρίως, όσοι παίζουν αποφασιστικό ρόλο, όλες τις πτυχές ενός τόσο σοβαρού ζητήματος για την Περιφέρειά μας.

Ο κ. Βαρότσης εκλήθη στην Περιφέρεια για να συζητήσουμε τη δυνατότητα από τον ίδιο ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς ο κ. Καθηγητής είναι ειδικός στο θέμα των Ορυκτών Πόρων και Πυρήνων Υπόγειων Ταμιευτήρων και μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα έτσι ώστε να μην πλανώνται αοριστίες που δημιουργούν σύγχυση για το τι ακριβώς γίνεται με τις έρευνες των υδρογονανθράκων».

Σημειώνεται ότι ο Καθηγητής, Νίκος Βαρότσης, είναι Διευθυντής Εργαστηρίου Ανάλυσης Ρευστών και Πυρήνων Υπόγειων Ταμιευτήρων του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Heriot – Watt, διαθέτει ερευνητική και βιομηχανική, καθώς και εκπαιδευτική εμπειρία, διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας και πλούσιο συγγραφικό έργο.

Τέλος, ο κ. Βαρότσης είμαι μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου του Ιονίου Πανεπιστημίου και κατάγεται από την Κέρκυρα.

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam