Συνεχίζεται η εκκαθάριση της Αχαϊκής – Επί ποδός εργαζόμενοι και μεριδιούχοι – Νέες κινητοποιήσεις σήμερα

Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα

Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.

Πρωί – πρωί πιάνει δουλειά ο εκκαθαριστής που έχει αναλάβει τη σχετική διαδικασία για την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται στο Διοικητήριο της τράπεζας στον Γλαύκο, ενώ εκεί βρίσκονται και εργαζόμενοι, καθώς τους ζητήθηκε να βοηθήσουν στη διαδικασία.

Σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν νέο αποκλεισμό του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Πάτρα, ενώ εκπρόσωπός τους θα παραστεί και στη σημερινή συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να εξευρεθεί λύση με το προσωπικό των Συνεταιριστικών Τραπεζών, η άδεια λειτουργίας των οποίων ανακλήθηκε.

Όπως είπε στο www.thebest.gr ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Δημήτρης Κωτσόπουλος η αγωνία τους είναι μεγάλη. Χάνουν τη δουλειά τους ξαφνικά και οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνθρωποι με οικογένεια, παιδιά και οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από δάνεια, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεών τους αναφέρει ότι σύμφωνα με νομικές εκτιμήσεις, αυτές δεν θα κινδυνεύσουν αλλά μπορεί να καιθυστερήσουν,καθώς μια εκκαθάριση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 χρόνια.

Σήμερα επίσης, συγκέντρωση μικρομεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, προγραμματίζεται για τις 7 το απόγευμα, έξω από το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας, στην οδό Ρήγα Φεραίου.

“Η συγκέντρωση, στην οποία καλούνται και οι εργαζόμενοι της τράπεζας, έχει ως στόχο τον συντονισμό της δράσης όλων των πολιτών που «εν μία νυκτί», αισθάνονται πως υπήρξαν τα θύματα αποφάσεων μεγαλοτραπεζιτών και «ξένων αφεντικών», οι οποίοι θέλησαν να αρπάξουν μία περιουσία που με τις οικονομίες του, ίδρυσε και στήριξε ο Πατραϊκός Λαός” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ η τράπεζα που αναλαμβάνει τις καταθέσεις της Αχαϊκής είναι σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική. Εντός των επόμενων ωρών από την Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωση για τη διαδικασία με την οποία οι καταθέτες θα μπορέσουν να πάρουν τα χρήματά τους.

Πηγή άρθρου: thebest.gr