Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, στο νησί μεταβαίνει ο Μιχελάκης

Σεισμός

Σεισμός

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:55 το απόγευμα περίπου 6 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, στο μέσο της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Στα 6 Ρίχτερ τοποθετεί τη δόνηση το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μεγάλο μέρος του νησιού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ζημιές, κυρίως μικρές, έχουν σημειωθεί σε κτήρια, κυρίως παλιά σπίτια. Προβλήματα υπάρχουν σε δρόμους του νησιού λόγω κατολισθήσεων. Σύμφωνα με ακροατές του ΣΚΑΪ, διακοπή ρεύματος υπάρχει και σε τμήμα της Ιθάκης.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας, διαμηνύοντας πως έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμούς ανθρώπων ή καταρρεύσεις κτηρίων. Πρόσθεσε πως οι δυνάμεις του νησιού ελέγχουν αυτή τη στιγμή οικισμούς σε ολόκληρο το νησί, χωρίς να έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης έχει προκαλέσει και προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, όπως το Ληξούρι, που βρισκόταν μόλις 4 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης.

Μιλώντας στο σταθμό μας, ο αντιδήμαρχος του οικισμού, Βαγγέλης Θεοφυλάτος, δήλωσε πως αρκετά παλιά κτήρια έχουν υποστεί ζημιές, και γίνονται προσπάθειες να βρεθούν καταλύματα για σεισμόπληκτους που ανησυχούν για την ασφάλεια των σπιτιών τους.

Κανένας τραυματίας δεν έχει ως τώρα διακομιστεί στο νοσοκομείο του Αργοστολίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Ο πλησιέστερος οικισμός στο επίκεντρο του σεισμού είναι το Ληξούρι, με τον αντιδήμαρχο του οικισμού Βαγγέλη Θεοφυλάτο να δηλώνει στο σταθμό μας πως υπάρχουν

Στο Αργοστόλι, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους αναστατωμένοι , χωρίς να υπάρχουν όμως μεγάλες ζημιές σε σπίτια, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Άγγελος Τετράδης.

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνουν αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με εντολή του πρωθυπουργού, και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας.

Οι μετρήσεις δείχνουν μικρό εστιακό βάθος, με το Γεωδυναμικό να κάνει λόγο για 17 χιλιόμετρα και το Ευρωμεσογειακό να το υπολογίζει στα 24 χιλιόμετρα, περίπου στο κέντρο του νησιού.

Έως τώρα έχουν καταγραφεί αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί, μεγέθους από 4,7 έως 3,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό. Λίγο χαμηλότερα μεγέθη καταγράφει το Γεωδυναμικό.

Το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται περίπου 292 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 116 χιλιόμετρα από την Πάτρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας στην Αθήνα, την Πάτρα, την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα.

email
Πηγή άρθρου: skai.gr