Σκηνικό πολέμου στην Xαλκιδική – Έπεσαν χημικά

Επεισόδια στην Ιερισσό

Επεισόδια στην Ιερισσό

Τεταμένα είναι τα πνεύματα από το πρωί στην Ιερισσό στη Χαλκιδική, με τους κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να εμποδίσουν τις κλούβες των ΜΑΤ να εισέλθουν στο χωριό και τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών.

Οι κάτοικοι έκλεισαν τον δρόμο στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν από τους κατοίκους να ανοίξουν τον δρόμο, κάτι που αρνήθηκαν να κάνουν και στη συνέχεια οι άντρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι έπεσαν χημικά δίπλα στο σχολείο και το ιατρείο, ωστόσο η αστυνομία από την πλευρά της το διαψεύδει κατηγορηματικά. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας χρήση χημικών έγινε μόνο στην είσοδο του χωριού και όχι στον προαύλιο του σχολείου.

Όπως αναφέρει ο λυκειάρχης του Λύκειου Ιερισσού Φάνης Μπουλόνης μιλώντας στο «Βήμα» οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στην περιοχή προκειμένου να προβούν σε συλλήψεις και οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σχολείο.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους την ώρα που οι μαθητές ήταν στο προαύλιο του σχολείου με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να πάθουν σοκ, ενώ μερικά άλλα εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού με αναπνευστικά προβλήματα, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου. Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Τόλη Παπαγεωργίου, ένας 15χρονος μαθητής τραυματίστηκε στο κεφάλι από κάλυκα δακρυγόνου.

Επεισόδια στην Ιερισσό

Άντρες της αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνες στα σπίτια του χωριού. Πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει νέες προσαγωγές κατοίκων της περιοχής για την επίθεση που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε κατοίκους από την Ιερισσό και Μεγάλη Παναγία.

Επεισόδια στην Ιερισσό

Σύμφωνα με το newsit.gr οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στα μεταλλεία χρυσού, βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Από τις άρσεις απορρήτων των επικοινωνιών και το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τον χώρο της επίθεσης φαίνεται πως έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον επτά άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για κατοίκους της περιοχής.

Ο πρώην δήμαρχος Σταγείρων Μιχάλης Βλαχόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ κατήγγειλε την επέμβαση των αστυνομικών στο χωριό μιλώντας για «στρατιωτική επέμβαση».

email
Πηγή άρθρου: voria.gr