Σοφία Λουκέρη: «Το τελευταίο μνημόνιο έπρεπε να ψηφιστεί εδώ που μας φτάσανε

Σοφία Λουκέρη

Σοφία Λουκέρη.(Πηγή φωτογραφίας:iperkosmika.blogspot.com)

Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, χιλιάδες άστεγοι, νέοι άνθρωποι χωρίς ελπίδα, σύγχρονοι έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, σημαδεύουν την σημερινή πραγματικότητα σε μια πορεία που δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Σε τέτοιες καταστάσεις η πιο απλή λύση είναι οι εύκολες υποσχέσεις και ο λαϊκισμός ανεύθυνων πολιτικών προσώπων.

Γνώριμη συνταγή του «Λεφτά Υπάρχουν» ή «Αυτά θα είναι και τα τελευταία επώδυνα μέτρα για τον Ελληνικό λαό» που κατ’εξακολούθηση έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο δεν έπεισαν,αλλά έφτασαν την χώρα σε αυτό το κατάντημα.

Η Ελληνική Βουλή, υπό το βαρύ κλίμα των επεισοδίων που διαδραματίζονταν στους δρόμους της Αθήνας και υπό τον έντονο προβληματισμό των περισσότερων βουλευτών, ψήφισε ίσως το τελευταίο μνημόνιο της παρούσας κυβέρνησης.

Στόχος να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα της ανάκαμψης, μέσα από μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει με τις επερχόμενες εκλογές, με νωπή λαική εντολή.

Η στάση του Αντώνη Σαμαρά που πρόταξε το εθνικό και συλλογικό συμφέρον έναντι του προσωπικού, αν και γνώριζε καλά ότι αυτή του η επιλογή θα έδινε αφορμή για επικρίσεις από τα γνωστά και άγνωστα κέντρα εξουσίας, εκφράζει όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.

Η επιλογή της ψήφισης του νέου μνημονίου υπό την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας υπό τις παρούσες συνθήκες, νομίζω ότι ήταν στην ουσία μια πράξη ευθύνης και συνέπειας απέναντι στον ελληνικό λαό.

Μια πράξη που μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία, μια σωτηρία που πρέπει να έρθει γρήγορα για να σταματήσουμε οι Έλληνες να πονάμε..

Ξέρω ότι αρκετοί θα μου πείτε πως ο κόσμος έχει σοβαρότερα θέματα να ασχολείται από τα πολιτικά.

Πως υπάρχει για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που έχει θέμα επιβίωσης & πως το τι θα γίνει στις εκλογές είναι το τελευταίο που απασχολεί αυτούς τους ανθρώπους.

Σκεφθείτε όμως ποιοί μας οδήγησαν στο ΔΝΤ & ποιοι επέβαλαν όλα αυτά τα φορολογικά μέτρα, χωρίς να λάβουν ποτέ υπόψη τους τον αντίκτυπο που θα είχαν οι επιλογές τους στην κοινωνία & χωρίς ποτέ να αναλογιστούν ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι.

Οι λύσεις δεν θα έρθουν μόνες τους, δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή που θα μας βγάλει από την κρίση.

Πρέπει αυτή τη φορά να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να πολεμήσουμε τους κακούς μας εαυτούς, να επιλέξουμε την επόμενη κυβέρνηση με γνώμονα το κοινό συμφέρον & να οργανώσουμε την επόμενη μέρα.

Μάς αξίζει ένα καλύτερο μέλλον το οποίο μπορεί να εγγυηθεί μόνο μία κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό & με βούληση να εργαστεί μόνο για το λαό.

Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε.