Στη ΝΔ προσχωρούν Αδ.Γεωργιάδης και Μ.Βορίδης

Ο Μ.Βορίδης και Αδ.Γεωργιάδης

Ο Μ.Βορίδης και Αδ.Γεωργιάδης θα βρίσκονται σε λίγες ώρες υπό τη σκέπη της ΝΔ .(Πηγή φώτο:AΠΕ)

Μετά το «διαζύγιο» με τον ΛΑΟΣ, οι Αδ.Γεωργιάδης και Μ.Βορίδης μετακομίζουν στο ρετιρέ της «πολυκατοικίας». Συμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στις 11:00 θα ανακοινωθεί η προσχώρηση των δύο πρώην κορυφαίων στελεχών του ΛΑΟΣ στη ΝΔ.

Ο Αδ.Γεωργιάδης και ο Μ.Βορίδης ψήφισαν υπέρ του νέου Μνημονίου, αντίθετα με τη γραμμή του Γ.Καρατζαφέρη, με αποτέλεσμα να διαγραφούν από τον ΛΑΟΣ.

Κοντά στις απόψεις των δύο πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ είναι και ο Θανάσης Πλεύρης, ωστόσο εκείνος επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία, ακολουθώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Πηγές που επικαλείται το Βήμα σημειώνουν ότι τελικά δεν υπάρχει περίπτωση μετακίνησης του κ. Πλεύρη στη ΝΔ, αν και υπήρχαν σκέψεις για κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βορίδης είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε δώσει και την έγκρισή του να παραμείνει στην κυβέρνηση ως υπουργός Υποδομών.

Η θετική γνώμη του προέδρου της ΝΔ για να διατηρήσει το υπουργικό χαρτοφυλάκιο είχε εκληφθεί ως ένα πρώτο και σημαντικό δείγμα για τη μετακίνηση του κ. Βορίδη.

Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει με αυτές τις μετεγγραφές να κερδίσει το σκληρό δεξιό ακροατήριο και να εξουδετερώσει την όποια δυναμική μπορεί να αναπτύξει το νέο αντιμνημονιακό εκ δεξιών της ΝΔ κόμμα που ετοιμάζεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και στο οποίο ενδέχεται να συμμετέχουν εκτός από τον κ. Π.Καμμένο και ορισμένοι εκ των διαγραφέντων από τη ΝΔ.

Στο στρατόπεδο του ΛΑΟΣ η αποχώρηση των δύο δημιουργεί πρόβλημα, καθώς οι κ. Γεωργιάδης και Βορίδης ήταν κορυφαία και ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος.

Την ώρα που η μετεγγραφή του κ. Βορίδη είχε «κλείσει», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης έκανε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσει τον Αδ.Γεωργιάδη στις τάξεις του κόμματος, δηλώνοντας την Πέμπτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι θα επιστρέψει την έδρα στο ΛΑΟΣ.Εάν συμβεί αυτό τότε θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη».