Στυλιανίδης: «Δεν θα δοθούν διευθύνσεις και ονόματα» για τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς

Ε.Στυλιανίδης

Στυλιανίδης: «Δεν θα δοθούν διευθύνσεις και ονόματα» για τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς.

«Στοιχεία των παιδιών δεν θα δοθούν, ούτε ζητήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Στατιστικές αποτυπώσεις γίνονται. Δεν γίνεται καταγραφή προσωπικών δεδομένων», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, σχολιάζοντας ερώτηση της Χρυσής Αυγής, που κατατέθηκε στη Βουλή, σχετικά με τον αριθμό των αλλοδαπών παιδιών που επελέγησαν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε οτι «η Χρυσή Αυγή βεβαίως πήγε να κάνει μια μικροκομματική εκμετάλλευση ενός θέματος που δεν έχει να κάνει επ’ ουδενί με τον αξιακό κώδικα του ελληνικού κράτους».

Διεκρίνισε ότι η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών τόνιζε ότι με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στατιστικά, τα παιδιά που συμμετέχουν είναι κατά 96% Έλληνες πολίτες, 2% πολίτες της Ε.Ε. και 2% πολίτες άλλων χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, διευκρινίζεται, από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ζητήθηκε να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Σε καμία περίπτωση όμως, όπως τόνισε ο υπουργός, δε ζητήθηκαν, ούτε πρόκειται να ζητηθούν, τα στοιχεία των παιδιών αυτών παρά μόνο το ποσοστό Ελλήνων, Ευρωπαίων και υπηκόων τρίτων χωρών.

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον αξιακό μας κώδικα για λόγους σκοπιμότητας ή ψηφοθηρίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας ακόμα και σε αυτά τα παιδιά, που τυχαίνει να είναι παιδιά παράνομων μεταναστών. Όταν το υπόλοιπο σύστημα λειτουργεί και αξιοποιεί σωστά ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για να καλύψει με πληρότητα τα παιδιά Ελλήνων πολιτών, νομίζω ότι το να βγάλουμε και μια άλλη πτυχή στο πρόσωπο της Ελλάδας προς τα έξω ωφελεί την εθνική προσπάθεια δεν τη βλάπτει», είχε αναφέρει ο υπουργός κατά την παρέμβασή του στο κοινοβούλιο – αποστροφή που προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτησή του την 1η Οκτωβρίου ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ζητούσε να μάθει πόσοι ημεδαποί και πόσοι αλλοδαποί επελέγησαν στους δημοτικούς και κοινοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας φέτος και από τους αλλοδαπούς πόσοι ανά χώρα προέλευσης.

Πηγή άρθρου: tanea.gr