Στην Κεφαλλονιά το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise»

Στην Κεφαλλονιά το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise»

Στην Κεφαλλονιά το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise»

Στην Κεφαλλονιά βρίσκεται από σήμερα το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise», συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει 600 κατοίκους του Ληξουρίου, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης . Την πρωτοβουλία για διάθεση του κρουαζιερόπλοιου στο σεισμόπληκτο νησί της Κεφαλλονιάς, έκανε αποδεκτή το υπουργείο Ναυτιλίας και όπως έγινε γνωστό το πλοίο θα παραμείνει στο νησί για δύο μήνες, σε ασφαλές αγκυροβόλιο έξω από το Ληξούρι.

Σύμφωνα με το ΥΝΑ στο «Aegean Paradise», μήκους 174 μέτρων, θα διατίθενται δωμάτια με θέρμανση, κλινοσκεπάσματα και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των επιβιβαζόμενων στο πλοίο θα προσφέρεται δωρεάν πρωινό και δείπνο.

Επίσης, θα υπάρξει ονομαστικός κατάλογος των πολιτών που επιβιβάζονται σ΄αυτό, ο οποίος θα εκδίδεται από τις τοπικές αρχές, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, ενώ οι κάτοικοι θα προμηθευτούν με ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Παράλληλα, λόγω της έκτακτης κατάστασης στο νησί της Κεφαλονιάς το Λιμενικό Σώμα θα ενισχύσει την παρουσία του με Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών.

email
Πηγή άρθρου: efsyn.gr