Στον εισαγγελέα με εντολή Σαμαρά ο φάκελος του ΣΔΟΕ για τα 32 πολιτικά πρόσωπα

Ο Αντώνης Σαμαράς

Στον εισαγγελέα με εντολή Σαμαρά ο φάκελος του ΣΔΟΕ. (Φωτογραφία: Fosphotos )

Εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο πρωθυπουργός ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

«Υπό το βάρος των αποκαλύψεων ο κ. Σαμαράς έκανε την ανάγκη φιλότιμο. Ο φάκελος των ’32’ να πάει και στη Βουλή. Ατιμωρησία αλά Ζήμενς, τέλος!» δήλωσε για το θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέστειλε έγγραφο στη Βουλή με το οποίο επιβεβαίωνε ότι 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, καθώς εμφανίζουν «περίεργο πλουτισμό».

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνιζε ότι ο αριθμός των προσώπων που ελέγχονται δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται.

Υπογράμμιζε, επίσης, ότι στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ διενεργεί ελέγχους για το πόθεν έσχες, με στόχο την αποκάλυψη και πάταξη κρουσμάτων της διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο. Διευκρίνιζε, τέλος, ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει, εκτός των άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν).

Για το θέμα του ελέγχου των πολιτικών προσώπων θα συνεδριάσει στις 26 Σεπτεμβρίου η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Νάκος έχει ζητήσει από το ΣΔΟΕ να γνωστοποιηθούν άμεσα στην Επιτροπή τα στοιχεία των νυν και πρώην βουλευτών που ελέγχονται από το Σώμα για «περίεργο πλουτισμό».

email
Πηγή άρθρου: in.gr