Τα Ρίχτερ δεν κλονίζουν τον τουρισμό της Κεφαλονιάς

Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

Μπορεί το νησί της Κεφαλονιάς να προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του από το χτύπημα του Εγκέλαδου, ωστόσο οι κρατήσεις που είχαν γίνει μέχρι τώρα για τη θερινή περίοδο παραμένουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο σεισμός δεν άλλαξε τον σχεδιασμό των μεγάλων ταξιδιωτικών εταιρειών, για την τουριστική περίοδο. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα ως τώρα δεδομένα.

Εκπρόσωπος της μεγάλης εταιρείας ταξιδιωτικών πρακτόρων TUI επισκέφθηκε την πληγείσα χερσόνησο της Παλικής και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν ακυρώσεις ή άλλα προβλήματα, κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες, κατά την επικοινωνία που είχε μαζί τους, ανέφεραν «business as usual» (δουλειά ως συνήθως).

Όπως διευκρινίζει, αρχικά τα ξένα τουριστικά πρακτορεία ζήτησαν να ενημερωθούν για την εικόνα του νησιού μετά τον σεισμό, από τον πρόεδρο των ξενοδόχων. Εκείνος τους παρουσίασε την ακριβή εικόνα και ζήτησε να στείλουν έναν εκπρόσωπό τους, προκειμένου να φωτογραφίσει και να διαπιστώσει ο ίδιος όσα τους μεταφέρθηκαν.

«Ήρθε εκπρόσωπος από τη TUI, η οποία έχει μεγάλο πρόγραμμα στην Παλική, φωτογράφισε και μετά επικοινώνησαν μαζί μου να με ευχαριστήσουν, γιατί διασταύρωσαν την εικόνα, που τους είχα παρουσιάσει» λέει.

Εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι στην πληγείσα περιοχή της Παλικής, τα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός στην τουριστική υποδομή, στην παραλιακή οδό του Ληξουρίου και στον οδικό άξονα που τη συνδέει με το Αργοστόλι, γρήγορα και εύκολα θα αποκατασταθούν, σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις. Σημειώνεται ότι στην Παλική λειτουργούν 10 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τρία μεγάλα, δηλαδή 500-1.000 κλίνες, ενώ συνολικά η περιοχή, μαζί με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαθέτει 5.000 τουριστικές κλίνες.

Η επόμενη μέρα, για τον κ. Γαλιατσάτο, είναι: «όλοι μαζί να βελτιώσουμε το προϊόν, πιο καθαρές παραλίες, πιο καθαρά πεζοδρόμια, καλύτερη εξυπηρέτηση στον επισκέπτη του νησιού».

Ανοίγουν τα σχολεία

Στο λιμάνι του Ληξουρίου αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας κρουαζιερόπλοιο που θα φιλοξενήσει σεισμόπληκτους, οι οποίοι τις νύχτες εξακολουθούν να μένουν στα αυτοκίνητά τους.

Το πλοίο θα επιχειρήσει να πλησιάσει όσο το δυνατόν εγγύτερα στο λιμάνι, καθώς λόγω ζημιών στην προβλήτα δεν μπορεί να δέσει. Η μεταφορά των σεισμόπληκτων στο κρουαζιερόπλοιο θα γίνει με λάντζες.

Τα σχολεία του νησιού αναμένεται να λειτουργήσουν μετά από μία εβδομάδα, προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος στα κτίρια από τα κλιμάκια των τεχνικών ώστε να υπάρξει η μέγιστη ασφάλεια για τους μαθητές.

Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υποδομών. Από τα αποτελέσματα των ελέγχων θα κριθεί ποιοι θα λάβουν την κρατική αρωγή που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Πάντως τις δύο τελευταίες ημέρες, οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, γεγονός που βοηθάει στις εργασίες αποκατάστασης σε κτίρια και υποδομές.

Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κεκάτος, μιλώντας στο ΑΠΕ, είπε ότι λειτουργούν ικανοποιητικά τα συσσίτια και οι μηχανισμοί υποστήριξης των σεισμοπλήκτων. Τόνισε ότι είναι συγκινητική η αλληλεγγύη από την υπόλοιπη χώρα αλλά και το εξωτερικό η οποία εκφράζεται ηθικά και υλικά προς τους κατοίκους του νησιού.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr