Αυστηρή προειδοποίηση από την Apple προς τους developers εφαρμογών

Apple logo

Apple logo.(Πηγή φώτο:scenicreflections.com)

Είναι γνωστό ότι οι δημοφιλείς εφαρμογές στο App Store μεταφράζονται σε σημαντικά κέρδη για τους δημιουργούς. Όλοι λοιπόν έχουν στόχο η εφαρμογή τους να εμφανιστεί στις λίστες με τις πιο δημοφιλείς.  Από εκεί και πέρα θα τις δουν ακόμη περισσότεροι χρήστες εξασφαλίζοντας στην εταιρεία που τις κυκλοφόρησε παχυλά εισοδήματα.

Το γεγονός έχει κάνει πολλούς developers να προσπαθούν να επηρεάσουν τις κατατάξεις με πλάγια μέσα. Είτε δίνουν κίνητρα στους χρήστες να κατεβάσουν τις εφαρμογές τους είτε πληρώνουν εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν το μαζικό κατέβασμα των εφαρμογών.  Όπως είναι φυσικό όμως, η Apple δεν εγκρίνει τέτοιες πρακτικές. Καταρχάς μειώνουν την αξιοπιστία του συστήματος της. Επιπλέον παρασύρουν και τους έντιμους developers να τις ακολουθήσουν προκειμένου να επιβιώσουν.

Άρα μακροπρόθεσμα χάνουν όλοι.  Για το λόγο αυτό, με ανακοίνωση της, απηύθυνε πολύ αυστηρή προειδοποίηση εναντίον αυτών των πρακτικών. Τόνισε μάλιστα ότι ακόμη και αν κάποιος developer δεν τις ακολουθεί ο ίδιος αλλά γίνονται για λογαριασμό του από τρίτα μέρη, και πάλι μπορεί να απομακρυνθεί από το Apple Developer Program.  Θα έχει άραγε αποτέλεσμα η προειδοποίηση/απειλή. Το βλέπουμε αμφίβολο. Απλώς οι developers θα γίνουν κάπως πιο προσεκτικοί.

Πηγή άρθρου: proho.gr