Αναψε «πράσινο» για το πολύ γρήγορο Ιντερνετ

«πράσινο φως»

«Πράσινο φως».(Πηγή φώτο :goodwinsustainabledevelopment.com)

Το πράσινο φως για τη διάθεση υπηρεσιών πολύ γρήγορου Ιντερνετ (VDSL) στην ελληνική αγορά άναψε χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πλέον οι Ελληνες θα μπορούν να «σερφάρουν» με ταχύτητες έως και 50 Mbps, καθώς η ΕΕΤΤ ενέκρινε την υπό όρους διάθεση, για ένα εξάμηνο, λιανικών υπηρεσιών και προϊόντων VDSL εκ μέρους του ΟΤΕ.

Προϋπόθεση για τη λιανική διάθεση είναι ο ΟΤΕ να προχωρήσει ταυτόχρονα και στην παροχή υπηρεσιών χονδρικής ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα όλων των παικτών να προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες.

Μετά τη λήξη της εξάμηνης περιόδου, η Επιτροπή θα επανεκτιμήσει, βάσει πραγματικών στοιχείων, τις επιπτώσεις της παροχής των σχετικών υπηρεσιών στην αγορά, επαναπροσδιορίζοντας, εφόσον κριθεί απαραίτητο, τους τεχνικούς και τιμολογιακούς όρους διάθεσης των υπηρεσιών VDSL.

Οι τιμές που ενέκρινε η χθεσινή Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ξεκινούν από 19,90 ευρώ τον μήνα για ταχύτητες έως 30 Mbps και φτάνουν τα 29,90 ευρώ για ταχύτητες μέχρι και 50 Mbps. Οι τιμές χονδρικής θα είναι κατά τρία ευρώ χαμηλότερες.

Ετοιμος να διαθέσει στην αγορά υπηρεσίες VDSL είναι ο ΟΤΕ, με τέσσερα πακέτα ελάχιστης διάρκειας 12 μηνών, που θα περιλαμβάνουν και απεριόριστες κλήσεις προς τα εθνικά σταθερά και κινητά δίκτυα και τιμή που θα ξεκινά από τα 36,90 ευρώ. Πρόκειται για τα:

  • OTE DOUBLE PLAY 30 GR. Το πρώτο εξάμηνο θα διατίθεται με μειωμένη τιμή 36,90 ευρώ, η οποία στη συνέχεια θα διαμορφωθεί στα 41,90 ευρώ, και περιλαμβάνει: το μηνιαίο πάγιο, την ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητες έως 30 Mbps και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις εντός και εκτός δικτύου ΟΤΕ.
  • OTE DOUBLE PLAY 50 GR. Τελική τιμή 46,90 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο (51,90 ευρώ για το επόμενο εξάμηνο) και περιλαμβάνει το μηνιαίο πάγιο, ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητες έως 50 Mbps και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις.
  • OTE DOUBLE PLAY 30 PLUS. Με 40,90 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο περιλαμβάνει το μηνιαίο πάγιο, ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητες έως 30 Mbps, απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις εντός και εκτός δικτύου ΟΤΕ και 60 λεπτά για κλήσεις από το σταθερό προς κινητά.
  • OTE DOUBLE PLAY 50 PLUS. Με 50,90 ευρώ τον μήνα το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πάγιο μηνιαίο τέλος της γραμμής, πρόσβαση στο ίντερνετ με ταχύτητες έως 50 Mbps, απεριόριστες κλήσεις προς όλα τα σταθερά και 60 λεπτά κλήσεων προς εθνικά κινητά όλων των εταιρειών.

O ΟΤΕ είναι σε θέση να προσφέρει άμεσα VDSL σε 165 περιοχές σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καλκάνη Σερρών, Ξάνθη, Αμπελοκήπους (Ζωγράφου), Βούλα, Καλαμάκι, Βουλιαγμένη, Τερψιθέα, Γλυφάδα, ΒΙ.ΠΕ. Ασπροπύργου και Σέρρες (Νέο Σούλι).

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr