Αποσύρθηκε ο Firefox 16

Firefox

Firefox(Πηγή φωτογραφίας;techleash.com)

To Ιδρυμα Mozilla προχώρησε στην ασυνήθιστη κίνηση να σταματήσει τη διάθεση του Firefox 16, μόλις μια μέρα μετά την παρουσίασή του, λόγω κενού ασφαλείας που φαίνεται ότι εντοπίστηκε την τελευταία στιγμή.

Αν και δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά στα οποία χάκερ αξιοποίησαν την κερκόπορτα στο λογισμικό, οι χρήστες που είχαν προλάβει να κατεβάσουν τη νέα έκδοση, ή είχαν ρυθμίσει το πρόγραμμα να αναβαθμίζεται μόνο του, καλούνται προληπτικά να επιστρέψουν στην έκδοση 15.

Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Mozilla περιορίστηκε να αναφέρει ότι το κενό ασφάλειας επιτρέπει «σε κακόβουλους δικτυακούς τόπους να αναγνωρίζουν δυνητικά ποιους δικτυακούς τόπους έχει επισκεφθεί ο χρήστης».

Η έκδοση που αποσύρθηκε μεταξύ άλλων διόρθωνε 24 κενά ασφάλειας που είχαν εντοπιστεί στην έκδοση 15. Τα 21 από αυτά χαρακτηρίζονταν μάλιστα «κρίσιμα».

Παρόλα αυτά, οι χρήστες «μπορούν προληπτικά» να επιστρέψουν στην έκδοση 15.0.1.

Ο Mozilla Firefox χρησιμοποιείται σήμερα από 450 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα όμως με «διάφορα στοιχεία» που επικαλείται στο BBC έχει βρεθεί σήμερα στην τρίτη θέση, όσον αφορά το μερίδιο αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά το Chrome της Google και τον Ιnternet Explorer της Microsoft.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaToday Team