Δοκιμαστικό για το Τέλος του Κόσμου, το Facebook Down;

Δοκιμαστικό για το Τέλος του Κόσμου, το Facebook Down τα ξημερώματα;

Δοκιμαστικό για το Τέλος του Κόσμου, το Facebook Down τα ξημερώματα;

Το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με τους Μάγια, έχει προγραμματιστεί για την 21η Δεκεμβρίου 2012. Μια γεύση από τις συνέπειες της αποκαλυπτικής αυτής προφητείας πήραμε τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου, όταν έγινε η πρώτη δοκιμή με αξιόλογα αποτελέσματα: Το Facebook «έπεσε» επί 50 περίπου λεπτά, περίοδο κατά την οποία οι κάτοικοί του μετανάστευσαν στο παρακείμενο Twitter με καυστικά, όσο και διασκεδαστικά σχόλια για τις συνέπειες της «καταστροφής». Το #facebook down έγινε γρήγορα Trending Topic.

Κάποιοι, είδαν την κρίση να τελειώνει, άλλοι περίμεναν μηνύματα με… τα περιστέρια, άλλοι προέβλεψαν την αύξηση στον ρυθμό των γεννήσεων, άλλοι απέδωσαν το γεγονός στα παιχνίδια του Μαρκ με τον διακόπτη on/off.

Οι πλέον «εθισμένοι» κατέβηκαν στους δρόμους και έδειχναν φωτογραφίες στους περαστικούς απαιτώντας ένα Like, και άλλοι έκαναν reset στον router πιστεύοντας πως, όταν το Facebook είναι Down, ολόκληρο το Ίντερνετ ασθενεί.

Η λειτουργία του Facebook αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα αποδόθηκε σε μια αλλαγή στην υποδομή που εξυπηρετούσε την μετάφραση των διαδικτυακών διευθύνσεων (DNS). To πρόβλημα παρουσιάστηκε στις 00:45 ώρα Ελλάδας και αφορούσε στο facebook.com, όταν η πρόσβαση στο σάιτ ήταν εφικτή από το m.facebook.com (από φορητές συσκευές) ή το beta.facebook.com (για developer). Εκτός από την αδυναμία πρόσβασης στο Facebook.com, χρήστες ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να δουν τις φωτογραφίες τους.

email
Πηγή άρθρου: in.gr