Έχετε I-Phone ή Ι-Pad; – Oδηγίες στεγνώματος

 iPhone

iPhone

Το καλοκαίρι ευνοεί ατυχήματα των ηλεκτρονικών συσκευών με νερό.

Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που το iPhone ή το iPad σας καταλήξει στο νερό…

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να μην χαλάσουν οι διακοπές σας.

Βήμα 1

Απενεργοποιείτε άμεσα τη συσκευή, χωρίς να ξεκινήσετε να την χρησιμοποιείτε για να δείτε αν δουλεύει μιας και το πιο πιθανό είναι να κάψετε την πλακέτα της εξαιτίας βραχυκυκλώματος λόγω του νερού που έχει εισχωρήσει στο εσωτερικό της.

Βήμα 2

Στην περίπτωση που η συσκευή έχει έρθει σε επαφή με αλμυρό νερό, καφέ, μπίρα ή χυμό τότε μετά την απενεργοποίηση της καλό είναι να την ξεπλύνετε με καθαρή αλκοόλη. Θα βρείτε μπουκάλια στην αγορά σχετικά εύκολα.

Μην φοβηθείτε να βρέξετε για δεύτερη φορά τη συσκευή με την αλκοόλη, καθώς δεν θα προκαλέσει περαιτέρω ζημιά και ίσα ίσα θα βοηθήσει ώστε να απομακρυνθούν κολλώδες ουσίες σε μέρη που δεν μπορείτε εσείς να φτάσετε.

Βήμα 3

Στεγνώστε όσο το δυνατόν καλύτερα τη συσκευή με χαρτί κουζίνας ή αντίστοιχο απορροφητικό. Δεν αφήνουμε τη συσκευή στον ήλιο να στεγνώσει, δεν φυσάμε τις ανοιχτές θύρες της ελπίζοντας να στεγνώσει πιο γρήγορα ενώ καλό είναι αρχικά να αποφύγετε και κάποιο σεσουάρ με ζεστό αέρα, μιας και όλα τα παραπάνω μπορεί να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα.

Αν θέλετε χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα και απαλά προσπαθήστε να την βάλετε σε εισόδους για να απορροφήσει λίγο από την υγρασία αλλά μην την πιέσετε σε καμιά περίπτωση.

Βήμα 4

iPhonewater2

Βρείτε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και γεμίστε τη με ρύζι. Τοποθετήστε μέσα τη συσκευή κλείστε τη σακούλα και αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρύζι θα βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας και μπορεί να τη σώσει από μια μόνιμη βλάβη.

Βήμα 5

Αν μετά τα παραπάνω βήματα έχετε την εντύπωση πως υπάρχει ακόμη νερό στο εσωτερικό της, τότε η μόνη λύση είναι να ανοίξετε την συσκευή με μεγάλη προσοχή και με ακόμη μεγαλύτερη να προσπαθήσετε να στεγνώσετε το εσωτερικό της.

iPhonewater1

Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε πως η είσοδος υγρού σε ένα iPhone αυτόματα καταργεί την εγγύηση. Επιπλέον, υπάρχουν μια σειρά από αισθητήρες στο εσωτερικό της συσκευής που αλλάζουν χρώμα αν έρθουν σε επαφή με κάποιο υγρό.

email
Πηγή άρθρου: appleworldhellas.com