Έρχεται το βραβευμένο Logitech Touch Mouse Μ600

M600

M600.(Πηγή φώτο:ayrion.it)

To mouse που τιμήθηκε με διάκριση στα βραβεία Σχεδίασης και Μηχανολογίας στην CES 2012, την μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο, έρχεται στην ελληνική αγορά.

Το Logitech Touch M600 είναι το πρώτο mouse της Logitech με επιφάνεια αφής, με το άγγιγμα της οποίας ο χρήστης να «ανεβοκατεβαίνει» σε σελίδες και έγγραφα, να αλλάξει σελίδα και γενικά να πλοηγηθεί μέσω απαλών κινήσεων των δακτύλων στην επιφάνειά του Logitech Touch M600.

H Logitech φέρνει έτσι σε υπολογιστές με Windows 7 τον τρόπο χειρισμού με την αφή που έχουν συνηθίσει οι χρήστες σε smartphone και tablet.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Todd Walker, brand manager στην Logitech: «Οι χρήστες προσαρμόζονται όλο και περισσότερο στο να χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους σε επιφάνειες αφής στα μοντέρνα smartphones και στα tablets τους. Μάλιστα, για πάρα πολλούς, αυτές οι χειρονομίες έχουν γίνει δεύτερη φύση. Ακριβώς αυτή την εξέλιξη, στον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον ψηφιακό μας κόσμο, έρχεται να αντικατοπτρίσει το ποντίκι Logitech Touch M600, φέρνοντας στον κόσμο των υπολογιστών μια σειρά από κινήσεις και χειρονομίες που έχουν γίνει σχεδόν αυθόρμητες».

Την ομαλή λειτουργία αναλαμβάνει το λογισμικό Flow Scroll της Logitech, με σκοπό να προσφέρει μια «ρευστή» απόκριση χωρίς διακοπές, όπως ακριβώς γίνεται το λεγόμενο «σκρολάρισμα» στις οθόνες αφής των smartphone. «Έτσι μια απλή κίνηση στην επιφάνεια αφής μας δίνει μια άμεση, συνεχή και χωρίς όρια απόκριση σε ιστοσελίδες ή μεγάλα έγγραφα», υπόσχεται η Logitech.

H Logitech αποδίδει στο ιδιαίτερο σχήμα του ποντικιού την απολαυστική εκτέλεση βασικών λειτουργιών ενός ποντικιού, όπως τoν καθορισμό σημείων (pointing), το κλικ και το scroll. Ακόμη, απευθύνεται σε δεξιόχειρες αλλά και αριστερόχειρες. Με το συνοδευτικό λογισμικό SetPoint  ο χρήστης μπορεί να επαναπρογραμματίσει τις επιφάνειες στις οποίες μπορεί να κάνει κλικ για να εκτελεστούν συγκεκριμένες λειτουργίες.

Τέλος, το Logitech Touch M600 περιλαμβάνει τον μικροσκοπικό ασύρματο δέκτη Logitech Unifying που μπορεί να συνδεθεί με έως και έξη συμβατές συσκευές (ποντίκια και πληκτρολόγια). Έτσι μπορούν να εξυπηρετούνται από τον ίδιο δέκτη ένα πληκτρολόγιο ή ένα άλλο ποντίκι, χωρίς επιπλέον δέκτες ή τη δέσμευση πολλών θυρών USB.

Το ποντίκι Logitech Touch M600 αναμένεται στην Ευρώπη από τα μέσα Φεβρουαρίου με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €69,99.