Έτσι κατασκευάζεται το iPad στην Κίνα

Εργοστάσιο κατασκευής iPad

Εργοστάσιο κατασκευής iPad (Πηγή φωτογραφίας: e-go.gr)

Για πρώτη φορά ένας δημοσιογράφος κατάφερε να μπει μέσα σε ένα εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα και να δει την παραγωγή του iPad στο Κινέζικο εργοστάσιο.

Ο Rob Schmitz είχε την ευκαιρία να μπει στην γραμμή παραγωγής της Apple στην Κίνα και να δει πως δουλεύουν οι εργάτες αλλά και τις εγκαταστάσεις που κατασκευάζουν μια από τις δημοφιλέστερες συσκευές στον κόσμο.

Στο βίντεο που δημοσίευσε φαίνεται όλη η διαδικασία της παραγωγής καθώς και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ο ίδιος περιγράφει την εργασία στα συγκεκριμένα εργοστάσια “κουραστική” καθώς οι εργάτες δουλεύουν για πολλές ώρες όμως θεωρεί ότι οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με άλλα αντίστοιχα Κινέζικα εργοστάσια.

Ουσιαστικά το εργοστάσιο της Foxconn στην περιοχή Longhua της Κίνας δεν είναι απλά ένας εργασιακός χώρος αλλά μια τεράστια πολιτεία με 240.000 ανθρώπους να εργάζονται εκεί.

50.000 από αυτούς μένουν σε ειδικούς κοιτώνες τους οποίους μοιράζονται.

Η πολιτεία διαθέτει εστιατόρια, τράπεζες, καφετέριες, καταστήματα αλλά και πολλούς αυτόματους πωλητές ενώ η ζωή στην πολιτεία της Foxconn συνεχίζεται με τους εργάτες να παντρεύονται, να κάνουν παιδιά και να προσπαθήσουν να ζήσουν καλά τις ελάχιστες ελεύθερες ώρες που έχουν.

Στην πολιτεία υπάρχει μάλιστα ραδιοφωνικός σταθμός αλλά και τηλεοπτικά κανάλι καθώς και ιδιωτικός πυροσβεστικός σταθμός.

Δείτε περισσότερα στο εντυπωσιακό βίντεο από τα άδυτα της Foxconn στην Κίνα.

Πηγή άρθρου: e-go.gr