Η Apple αξίζει περισσότερο από την Microsoft και τη Google μαζί

Πώς αλλάζουν τα πράγματα. Κατά τη δεκαετία του ’90 η Micrsoft ήταν το μεγαλύτερο όνομα στο χώρο των υπολογιστών. Με την επέκταση της χρήσης του Internet όμως, η δραστηριότητα της συρρικνώθηκε.

Apple

Apple (Πηγή φωτογραφίας:progamerz.gr)

Τότε έκανε την εμφάνιση της η Google. Αν και όχι τόσο απειλητική όσο η Microsoft δεν έπαυε να είναι ένα μεγαθήριο. Το Internet είχε σχεδόν ταυτιστεί μαζί της.

Όλα αυτά τα χρόνια η Apple επιβίωνε μεν, αλλά πάντοτε έμενε πολύ πίσω. Μέχρι που ήρθε το iPhone το οποίο ήταν το εφαλτήριο της Apple για την κατάκτηση του ψηφιακού κόσμου.

Είχαμε ήδη γράψει ότι ο κύκλος εργασιών μόνο του iPhone υπερέβαινε σε αξία ολόκληρο τον κύκλο εργασιών της Microsoft. Είχαμε υποτιμήσει όμως απ’ ό,τι φαίνεται το πραγματικό της μέγεθος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο χρηματιστήριο λοιπόν, η συνολική αξία της Apple είναι περίπου 460 δισεκατομμύρια δολάρια. Της Google πάλι είναι 198.9 δισεκατομμύρια και της Microsoft 256.7 δισεκατομμύρια.

Αν προσθέσουμε τα δύο ποσά μας βγάζουν 455.6 δισεκατομμύρια. Ποσό το οποίο πλησιάζει αλλά δεν φτάνει τα 460 δισεκατομμύρια της Apple.

Βέβαια τα ποσά αυτά μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με το που κυμαίνεται η μετοχή της κάθε εταιρείας. Όπως και να έχει όμως το πράγμα, είναι σαφές ότι η εταιρεία που ίδρυσε ο Steve Jobs αποτελεί το γίγαντα του παιχνιδιού.