Οι χρήστες με λειτουργικά συστήματα Windows XP και Vista δε μπορούν να “τρεξουν” το Office 2013

Microsoft Office 15

Microsoft Office 15

Χρησιμοποιείτε Windows XP ή Windows Vista και θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το Office 2013; Sorry, no bonus!

Όπως αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα, η επερχόμενη έκδοση του Microsoft Office δεν θα υποστηρίζει Windows XP ή Vista, το οποίο σημαίνει πως οι χρήστες που χρειάζονται ή θέλουν το Office 2013 πρέπει να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα σε Windows 7 ή Windows 8.

H Microsoft επιβεβαίωσε τις προϋποθέσεις/απαιτήσεις για το Office 2013 Preview στο Technet. Μόνο τα Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2 και Windows Server 2012 θα είναι σε θέση να “τρέξουν” τη νέα σουίτα. Οι χρήστες επίσης θα πρέπει να έχουν υπολογιστή με επεξεργαστή τουλάχιστον 1GHz, μνήμη RAM 1GB για την έκδοση των 32-bit (2GB για την έκδοση 64-bit), τουλάχιστον 3GB ελεύθερου χώρο στον δίσκο και κάρτα γραφικών που να μπορεί να υποστηρίξει τουλάχιστον ανάλυση 1024×576.

Οι απαιτήσεις αυτές στο υλικό του υπολογιστή δεν είναι και κάτι που θα προβληματίσει τους περισσότερους επίδοξους χρήστες του Office 2013, αλλά οι απαιτήσεις ως προς το λειτουργικό σύστημα ίσως αποτελέσουν σκόπελο.

Οι χρήστες των Vista δεν είναι και πολλοί και πιθανόν οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν ήδη κάνει αναβάθμιση σε Windows 7 μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας. Πρόσφατα στατιστικά από την Net Applications δείχνουν ότι το ποσοστό των χρηστών Vista είναι λιγότερο από 7% και συνεχίζεται η μείωσή του.

Όμως με τα Windows XP τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς είναι στον χώρο για πάνω από μια δεκαετία και εξακολουθούν να κατέχουν πάνω από 40% του μεριδίου στην αγορά. Το ποσοστό αυτό περιλαμβάνει σίγουρα και πολλές επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, που βασίζονται στα ΧΡ ως standard και σταθερό περιβάλλον που υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές τους και είναι εξοικειωμένοι οι εργαζόμενοι.

Η Microsoft ίσως έχει την ελπίδα ότι με την εμφάνιση του Office 2013 θα ωθήσει περισσότερους χρήστες και επιχειρήσεις να αφήσουν τα ΧΡ. Ή μπορεί ακόμα να επιδιώκει τον συνδυασμό Windows 8 και Office 2013 για να πείσει περισσότερα άτομα να αναβαθμίσουν τόσο το λειτουργικό τους σύστημα όσο και την σουίτα ταυτόχρονα.

Η επίσημη τεχνική υποστήριξη για τα Windows XP θα σταματήσει τον Απρίλιο του 2014, που σημαίνει ότι patches, διορθώσεις ή άλλες ενημερώσεις δε θα είναι διαθέσιμα. H Microsoft δεν έχει αποκαλύψει ημερομηνία κυκλοφορίας για το Office 2013, αλλά ας υποθέσουμε ότι θα εμφανιστούν μέχρι το τέλους του 2012 ή στις αρχές του 2013. Και εδώ έρχεται η απάντηση της Microsoft στην αναμενόμενη θύελλα αντιδράσεων. Γιατί λοιπόν το Office 2013 να υποστηρίξει ένα λειτουργικό σύστημα που πρόκειται να “λήξει” τον επόμενο χρόνο, ειδικότερα όταν προσπαθούμε χρόνια να ωθήσουμε τους χρήστες XP να αναβαθμίσουν του λειτουργικό τους; (Με κάθε επιφύλαξη: Είναι πιθανό το δεύτερο να σκέλος να μην περιέχεται στην απάντηση της εταιρείας).

Αλλά και πάλι είναι ρίσκο. Ο αριθμός των εγκατεστημένων XP σίγουρα θα συνεχίσει να μειώνεται καθώς περισσότερες εταιρείες αναβαθμίζουν τα συστήματά τους σε Windows 7. Ακόμα και έτσι, κατά την χρονική στιγμή που θα κυκλοφορήσει το Office 2013, τα ΧΡ θα εξακολουθούν να κατέχουν ένα σεβαστό ποσοστό της αγοράς αφήνοντας πολλά άτομα σε θέση να μην μπορούν να τρέξουν τη σουίτα.

Τα Windows και Office είναι δύο από τα προϊόντα της Microsoft που αντιπροσωπεύουν σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων της. Για να συνεχίσουν να παράγουν έσοδα, θα πρέπει οι πελάτες της Microsoft να μεταβαίνουν συνεχώς στις νεότερες εκδόσεις και των δύο αυτών προϊόντων.

Και καθώς οι μεμονωμένοι χρήστες μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν έναν υπολογιστή, οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν χρόνο, δαπάνες και την προσπάθεια αναβάθμισης μεγάλου αριθμού υπολογιστών. Έτσι, παρά τις προσπάθειες της Microsoft, πολλές εταιρείες θα συνεχίσουν να διατηρούν και να λειτουργούν τις τρέχουσες εκδόσεις τους Windows και Office, για όσο μπορούν.

email
Πηγή άρθρου: adslgr.com