Ηχείο φιλμ

Ηχείο φιλμ

Ηχείο φιλμ.

Ένα gadget  απλό, χαριτωμένο και χρήσιμο βάζει το δικό του τουβλάκι στο οικοδόμημά μας ως ηλεκτρονικές-χελώνες, που κουβαλούν παντού μαζί τους τον πλήρη εξοπλισμό απόλαυσής τους.

Είναι σίγουρο ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καταγράψουν την εποχή μας σαν την φάση που διεκδικήσαμε λυσσαλέα τη φορητότητα των πάντων. Δεν θα είναι λάθος, παρά το ότι βρισκόμαστε  ακόμη σε πρωτόγονο στάδιο σε σχέση με το επίπεδο που πραγματικά θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ωστόσο, βρισκόμαστε και ενώπιον μιας σημαντικής τομής: αυτό που μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει να είναι σκληρό και στερεό, τείνει να μετατρέπεται σε ένα εύκαμπτο ελαστικό φιλμ. Ήδη παρουσιάστηκαν οι πρώτες μαλακές οθόνες κινητών τηλεφώνων και η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει φανερώσει τις επεκτατικές τάσεις της.

Σ’ αυτήν την κατηγορία εντάσσεται το FYLM. Τo χρυσό νεογέννητο της γερμανικής εταιρίας Design Affairs είναι ένα πτυσσόμενο ηχείο του οποίου ο ηλεκτρονικός μηχανισμός είναι όλος κι όλος μια μαλακή ταινία πάχους 2,5 χιλιοστών. Παρ’ όλ’ αυτά εγγυάται απόδοση και πιστότητα ήχου ανάλογες εκείνων των συμβατικών ηχείων ίδιας ισχύος.

Το FYLM θεωρείται «πολυμορφικό» ως προς το πώς θα το στήνεις για να ακούς μουσική και συνδέεται με απλό κοινότυπο βύσμα σε κινητά τηλέφωνα και laptop.  Για να τονιστεί η pop διάσταση της ύπαρξης του κυκλοφορεί σε πολύ απλά χρώματα, κατευθείαν από την παλέτα του νηπιαγωγείου.

Η εμπορική πορεία του προδιαγράφεται λαμπρή, γιατί, όταν είναι διπλωμένο το FYLM, χωρά παντού, ακόμα και μεταξύ οθόνης και πληκτρολογίου όταν το laptop είναι κλειστό.

email