ΗΠΑ: Έτοιμοι οι πάροχοι Ίντερνετ για τον έλεγχο της ανταλλαγής αρχείων

Internet

Internet (Πηγή φώτο: away.gr)

Σύμφωνα με τον CEO της RIΑA, Κάρι Σέρμαν, οι εταιρείες Comcast, Time Warner, και Verizon είναι ανάμεσα στους ISPs που από την 1η Ιουλίου θα μπορούν να «φιλτράρουν» τις δραστηριότητες των πελατών τους και να εντοπίζουν την πειρατεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί αναμένεται να είναι ότι πιο αποτελεσματικό έχει δημιουργηθεί για την καταπολέμηση της πειρατείας. Άλλωστε, οι πάροχοι περιεχομένου είναι οι μόνοι που μπορούν να ελέγξουν την «παράνομη ανταλλαγή αρχείων».

Από τον περασμένο Ιούλιο, οπόταν και οι Comcast, Cablevision, Verizon, Time Warner Cable συμφώνησαν στην ανάπτυξη και εφαρμογή λογισμικού για την καταπολέμηση της πειρατείας, δεν υπήρχε σχετική ροή πληροφόρησης για την πρόοδό τους.

Ο Κάρι Σέρμαν, όμως, που εκπροσωπεί την Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών των ΗΠΑ (RIAA) μιλώντας πρόσφατα σε πάνελ, ανέφερε ότι οι περισσότεροι πάροχοι είναι σχεδόν έτοιμοι για να ξεκινήσουν την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος την 1η Ιουλίου. «Ο κάθε ISP (Internet Service Provider) πρέπει να αναπτύξει τη δική του δομή για να αυτοματοποιήσει το σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εξαρτάται από την αρχιτεκτονική του κάθε Δικτύου.

Κάποιοι από τους παρόχους είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την εφαρμογή του συστήματος, ενώ άλλοι απέχουν ακόμη πολύ».

Η εταιρεία Time Warner επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του Κάρι Σέρμαν.

Το Σύστημα Ειδοποίησης Καταπάτησης Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Copyright Alert System) προβλέπει μία προσέγγιση σταδιακής αντιμετώπισης (six strikes). Μετά από πέντε ή έξι ειδοποιήσεις από τον ISP προς το θεωρούμενο παραβάτη χρήστη του Διαδικτύου, τότε οι κυρώσεις μπορεί να είναι επιβράδυνση σερφαρίσματος στο Διαδίκτυο, διακοπή πρόσβασης κα.

Σε ομιλία του στην Ινδία ο πρόεδρος της MPA (Motion Picture Association), Κρις Ντοντ, δήλωσε ότι «η online κλοπή περιεχομένου είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και πρέπει να έχουν μία παγκόσμια θέληση για να το λύσουμε.

Είναι, λοιπόν, μία σημαντική ευκαιρία για την κυβέρνηση της Ινδίας να προωθήσει σημαντικά μέτρα προστασίας κατά της διαδικτυακής κλοπής περιεχομένου».

Οι θέσεις του Ντοντ εκφράστηκαν παράλληλα με την έκδοση απόφασης από δικαστήριο της Ινδίας το οποίο διέταξε παρόχους περιεχομένου να μπλοκάρουν 104 δικτυακούς τόπους που φέρονται να προσφέρουν «πειρατικά» μουσικά κομμάτια.

Πηγή άρθρου: kathimerini.gr