Υποβαθμίζονται τα πειρατικά sites στα αποτελέσματα του Google

Google

Google. (Πηγή φωτογραφίας:themesbank.com)

Άσχημα τα νέα για τις ιστοσελίδες με πειρατικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Google πρόκειται να πραγματοποιήσει αλλαγές στον αλγόριθμο της ώστε να μην εμφανίζονται ψηλά στις αναζητήσεις.

Μάλιστα η όποια υποβάθμιση δεν θα γίνεται καθόλου τυχαία. Αντιθέτως θα συνδέεται με τον αριθμό των αιτημάτων απόσυρσης περιεχομένου λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερα τέτοια αιτήματα έχουν υποβληθεί για μια ιστοσελίδα, τόσο χαμηλότερα θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google. Παρόλα αυτά, όπως διευκρινίστηκε δεν πρόκειται να διαγράφεται από τη λίστα αποτελεσμάτων.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον πάντως είναι ότι δεν θα ελέγχεται αν τα πιο πάνω αιτήματα έχουν πράγματι βάση αλλά μόνο ο αριθμός τους. Γεγονός που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί από κακόβουλα άτομα προκειμένου να επηρεαστούν ανταγωνιστικές τους σελίδες. Βέβαια η Google δημοσιεύει «αναφορές διαφάνειας». Αναφέρει δηλαδή ποιοι ζητούν αφαίρεση περιεχομένου γεγονός που ίσως μειώσει κάπως το φαινόμενο αυτό.

email
Πηγή άρθρου: newsbeast.gr