Να αντικαταστήσω το PC μου μέχρι τις 08/04; Μύθοι και πραγματικότητα

Windows XP

Windows XP

Η Microsoft έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό ότι από τις 08/04/2014 και μετά, σταματά να υποστηρίζει τα WindowsXP. Είναι το λογισμικό με το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς καθώς 12 χρόνια μετά το λανσάρισμά του παραμένει εγκατεστημένο στο 30% των Η/Υ.

Microsoft και κατασκευαστές Η/Υ προτείνουν αναβάθμιση για ευνόητους λόγους. Είναι όμως τόσο επιτακτική η ανάγκη;

Εξαιρετικά χρήσιμο, είναι το άρθρο που δημοσίευσε χθες ο GalenGrumanστην ιστοσελίδα infoworld.com (μπορείτε να το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ). Ο σχολιαστής αναφέρει ότι το γεγονός ότι η Microsoftσταματά να υποστηρίζει τα XP (σ.σ εξακολουθούν να κατέχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς και στην Ελλάδα) από τις 08 Απριλίου και μετά, δεν συνιστά και «θάνατο» του λογισμικού ή του υπολογιστή.

«Ο υπολογιστής σας θα συνεχίσει να δουλεύει και στις 09 Απριλίου όπως ακριβώς δούλευε και στις 07 Απριλίου». Ο συντάκτης του άρθρου αποδίδει το όλο θέμα σε καθαρά οικονομικούς λόγους. Αν πιεστούν οι 3 στους 10 κάτοχοι Η/Υ να αλλάξουν τον υπολογιστή τους (διότι προφανώς τα PCπου αποκτήθηκαν πριν από 7-8 χρόνια δεν μπορούν να υποστηρίξουν σωστά τα Windows 8 (ή τα Windows 8.1 που έρχονται ή τα Windows 7) τότε θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο αγοραστικό κύμα το οποίο θα προκληθεί σε μια περίοδο που οι πωλήσεις σταθερών PC πέφτουν.

Η πραγματικότητα είναι ότι μετά τις 08/04, η Microsoftδεν θα βγάζει νέες εκδόσεις ασφαλείας. Ωστόσο, το πρόγραμμα θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά για μήνες ολόκληρους, αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου. Και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, τρίτες εταιρείες να μπουν στο παιχνίδι υποστήριξης αν συνειδητοποιήσουν ότι παραμένει σημαντικός αριθμός χρηστών, πιστός στα XP.

Όπως και να έχει η Microsoft μας ανακοίνωσε ήδη τα επόμενα ραντεβού:

1. Τον Απρίλιο του 2014, θα παρουσιαστούν τα WindowsThreshold στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft

2. Απρίλιο του 2015, θα αφήσουμε πίσω μας τα Windows8 και θα περάσουμε στα Windows 9. Όχι ότι μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να αποκτήσουμε τα Windows 8. Tο μερίδιο αγοράς της πλέον πρόσφατης έκδοσης, παραμένει ελάχιστο.

email
Πηγή άρθρου: fpress.gr