Νέο λογισμικό για το iPhone, νέους Mac αναμένεται να παρουσιάσει η Apple τη Δευτέρα

 ο Τιμ Κουκ

Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης αναμένεται να είναι και αυτή τη φορά ο Τιμ Κουκ.(Φωτογραφία: Associated Press )

Στο ετήσιο συνέδριό της που απευθύνεται σε προγραμματιστές και ξεκινά τη Δευτέρα, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το iOS 6, καθώς και νέα μοντέλα υπολογιστών Mac.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου λειτουργικού συστήματος για το iPhone, το iPod και το iPad θεωρούνται βέβαια, αφού έξω από το συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση έχουν αναρτηθεί διαφημιστικά πανό που γράφουν «iOS 6».

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού σε όλα συνέδριά της (Worldwide Developer Conference) τα τελευταία χρόνια η εταιρεία παρουσιάζει νέα έκδοση του λογισμικού. Συνήθως, οι νέες εκδόσεις του iOS γίνονται διαθέσιμες για κατέβασμα όταν παρουσιαστεί και νέο μοντέλο του iPhone -κάτι που η αγορά περιμένει φέτος το φθινόπωρο.

Αυτή τη φορά, πάντως, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η αναβάθμιση του λογισμικού θα προσφέρει μικρές μόνο βελτιώσεις, όπως ενσωμάτωση λειτουργιών του Facebook.

Όσον αφορά το λογισμικό των υπολογιστών Mac, η Apple έχει ήδη παρουσιάσει μια δοκιμαστική έκδοση του Mac OS X 10.8 «Mountain Lion», το οποίο περιορίζει τις διαφορές ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες και κάνει τους υπολογιστές Mac να θυμίζουν περισσότερο το iPhone και το iPad. Η κυκλοφορία του προγραμματίζεται για το καλοκαίρι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ αναμένεται επίσης να παρουσιάσει τη Δευτέρα νέα μοντέλα Mac. H Intel αναβάθμισε πρόσφατα τη σειρά των επεξεργαστών της με τσιπ αυξημένης ταχύτητας και μειωμένης κατανάλωσης, ενώ οι περισσότερες σειρές Mac δεν έχουν αλλάξει εδώ και ένα χρόνο.

Το μεγαλύτερο μυστήριο αφορά τις φιλοδοξίες της Apple να ανοιχτεί στην αγορά τηλεοράσεων. Όμως παρά τη φημολογία για την ανάπτυξη τηλεοπτικού δέκτη από την Apple, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι πιθανότατα η εταιρεία θα ανακοινώσει απλώς την αναβάθμιση του λογισμικού για το Apple TV, μια συσκευή που συνδέει το iTunes στην τηλεόραση.

email
Πηγή άρθρου: in.gr