Ο άνεργος Παλαιστίνιος, το παμπάλαιο laptop και οι «τρύπες» του Facebook

Ο Παλαιστίνιος Σριατέχ

Ο Παλαιστίνιος Σριατέχ

Παλαιστίνιος, άνεργος προγραμματιστής, που «παίζει» με ένα laptop πέντε ετών. Κι όμως, αυτός είναι ο Χαλίλ Σριατέχ. Ο άνθρωπος που κατάφερε να «εισβάλλει» στο λογαριασμό του ίδιου του Μαρκ Ζούκεμπεργκ στο Facebook και να του αποκαλύψει τα κενά ασφαλείας που έχει το δημιούργημά του.

Η ιστορία του 30χρονου κάνει το γύρο του κόσμου το τελευταίο 24ωρο, από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως όταν η αρμόδια ομάδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αδιαφορούσε για τις παρατηρήσεις του, αποφάσισε να τις μεταφέρει στο ιδρυτή του Facebook, «χακάροντας» το δικό του λογαριασμό.

«Θα μπορούσα να πουλήσω τις πληροφορίες για τα κενά ασφαλείας στη μαύρη αγορά που υπάρχει ανάμεσα στους χάκερ και θα έβγαζα πολλά λεφτά από αυτό. Αλλά είμαι καλός τύπος, δεν μπλέκομαι με τέτοια πράγματα», είπε ο Σριατέχ, που ζει κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης.

Ο Παλαιστίνιος τελικά δεν βγήκε κερδισμένος, πέρα από το ότι έκανε γνωστό το όνομά του. Κάτι που ίσως τον βοηθήσει να βγει από την ανεργία. Το Facebook διαθέτει το σύστημα Whitehat όπου προτρέπει τους χρήστες να αναφέρουν προβλήματα και τους επιβραβεύει χρηματικά για αυτό. Ομως, όπως ενημέρωσαν τον Σριατέχ, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στην περίπτωσή του καθώς θεωρούν ότι παραβίασε τους κανονισμούς χρήσης.

Ακόμη κι έτσι, ο 30χρονος δεν κρύβει την υπερηφάνεια του που κατάφερε να τους υποχρεώσει να δώσουν σημασία στα λεγόμενά του. Αλλωστε, τα κατάφερε με το παλιό laptop του, που έχει διαλυμένο πληκτρολόγιο και κατεστραμμένη μπαταρία.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr