Ο ιδιοφυής Mike Matas και οι χιλιάδες ταξιδιωτικές φωτογραφίες του

Mike Matas

Mike Matas.(Πηγή φώτο:intomobile.com)

Ψηφιακές κάψουλες που σε σπρώχνουν σε έναν άγνωστο κόσμο.

Καθώς το αχόρταγο μάτι του χρήστη, προσπαθεί μάταια να καλύψει την πείνα του με την κατανάλωση φωτογραφιών και λέξεων, στο τέλος μένει ένα κενό.

Μπορεί να πέρασες ώρες μπροστά στην οθόνη αλλά δεν μπορείς να θυμηθείς καμία γεύση, κάτι που σου έκανε κλικ και θες να επαναληφθεί. Θα έτρωγες οτιδήποτε αρκεί να φας. Πάσχεις από βουλιμία. Τρως  τα πάντα και στο τέλος σου μένει  το φούσκωμα.

Στα χρόνια της υπερέκθεσης μέσα στο ψηφιακό χωριό, υπάρχουν μερικοί που επαναφέρουν τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις.

Το μοίρασμα της εμπειρίας δεν είναι αυτοσκοπός, δεν χρειάζεται να πεις τα πάντα, δεν είναι ανάγκη να πείσεις ότι το έζησες. Αρκεί να αγαπάς την απλότητα, να μην το κάνεις θέμα και εκεί που άλλοι θα έγραφαν σεντόνια, θα ανέβαζαν εκατοντάδες φωτογραφίες, ίσως μερικοί να έγραφαν και βιβλίο, εσύ απλά χαρίζεις ένα απολαυστικό  τρίλεπτο στο you tube.

Ο ιδιοφυής 26χρονος  Mike Matas* και οι χιλιάδες ταξιδιωτικές φωτογραφίες του γίνονται ολιγόλεπτα βιντεάκια. Ούτε πληροφορίες, ούτε tips, ούτε συν και πλην. Μέρες χαράς, στιγμές δυσκολίας, καινούριοι άγνωστοι προορισμοί, τουριστικά αξιοθέατα, άγνωστοι άνθρωποι όλα τα καταπίνεις με μιας σαν ψηφιακή κάψουλα.

Και στο τέλος το μόνο που θες είναι να πας και εσύ ένα ταξίδι. Χωρίς να ρωτήσεις για τα tips, τα αξιοθέατα και τις δυσκολίες. Το ψηφιακό του χάπι σε κάνει να θέλει να φύγεις αυτή την στιγμή με το πρώτο αεροπλάνο, χωρίς καν να γνωρίζεις τον προορισμό. Και έρχεται Δευτέρα που να πάρει!

Μια εβδομάδα στην Ιαπωνία:

Δυο εβδομάδες Μαρόκο- Ισπανία. Τέσσερις χιλιάδες φωτογραφίες:

Ινδία. Τρεις χιλιάδες φωτογραφίες:

Ο κατασκευαστής λογισμικού Mike Matas παρουσιάζει το πρώτο μεγάλου μήκους διαδραστικό βιβλίο για το iPad – με έξυπνα, εναλλασσόμενα μέσω αφής βίντεο και γραφικά και μερικές πολύ ευχάριστες οπτικές απεικονίσεις για να παίξετε. Το βιβλίο είναι «Η δική μας επιλογή», συνέχεια του «Μια άβολη αλήθεια» από τον Αλ Γκoρ:

Σχεδιάζει για την Push Pop Press.To 2011 η εταιρεία κέρδισε το Apple Design Award.

Η τελευταία του συνέντευξη και μια παλιότερη στο Cocoia Blog

Στο twitter δεν είναι φλύαρος αλλά οι προτάσεις του έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ακόμα και ο τρόπος που χρησιμοποιεί το instagram.

Πηγή άρθρου: lifo.gr