Ο πρώην χάκερ που συνεργάστηκε με το FBI

Hacking, the art of exploitation

Hacking, the art of exploitation

Εξοργισμένα και αναστατωμένα είναι πολλά μέλη των Anonymous μετά την αποκάλυψη ότι ο Εκτορ Ξαβιέ Μονσεγκούρ από τις 7 Ιουνίου συνεργαζόταν με το FBI δίνοντας πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψη και την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον άλλων 5 μελών των Anonymous και των LulzSec.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και την Τζένιφερ Εμικ, πρώην μέλος των Anonymous που συνεργάστηκε με τις αμερικανικές αρχές όταν αυτοί επιτέθηκαν εναντίον ιστοσελίδων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι χάκερ που είχαν επαφές ή γνώριζαν μέσα από τη δράση του τον Μονσεγκούρ (Sabu) άρχισαν να ανησυχούν μετά την αποκάλυψη της συνεργασίας του με το FBI. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη δράση του Μονσεγκούρ μετά τη σύλληψή του στις 7 Ιουνίου και τη συμφωνία του να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές, παρουσίασε χθες η εφημερίδα «Γκάρντιαν».

«Γκάρντιαν»
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Sabu ακόμα και πριν από δύο ημέρες έπαιζε το διπλό του παιχνίδι με μηνύματά του στο διαδικτύο προς άλλα μέλη των Anonymous, λέγοντας ότι το FBI τους κυνηγάει χωρίς την έγκριση των δικαστικών αρχών και καλούσε τους υπόλοιπους να κάνουν κάτι για να αλλάξει αυτό.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Guardian, ο Μονσεγκούρ ως συνεργάτης του FBI ήταν αυτός που έδωσε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο που μας πέρασε μια διαδικτυακή συνομιλία ανάμεσα σε πράκτορες του FBI και της Σκότλαντ Γιαρντ, ενώ είχε παραδώσει στις αρχές όλα τα στοιχεία που είχαν κλαπεί με την επίθεση στην ιστοσελίδα της συμβουλευτικής εταιρείας για θέματα ασφάλειας Stratfor πριν ακόμα αυτά δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα Wikileaks.

Παρά τον αναβρασμό που έχει προκαλέσει πάντως η προδοσία του Μονσεγκούρ στις τάξεις των Anonymous, κάποιοι από τους χακτιβιστές επιτέθηκαν χθες εναντίον της ιστοσελίδας του Βατικανού θέτοντάς την εκτός λειτουργίας και αναρτώντας ένα κείμενο που εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Πηγή άρθρου: Έθνος ethnos.gr