Ποιος είναι έτοιμος να ερωτευτεί τα Windows Phone;

Ποιος είναι έτοιμος να ερωτευτεί τα Windows Phone;

Ποιος είναι έτοιμος να ερωτευτεί τα Windows Phone;

«Ανθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο είναι έτοιμοι να ερωτευτούν τα Windows Phone», είπε ο Στιβ Μπάλμερ κατά την παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για smartphones και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ή όχι η διαισθητική πρόβλεψη του αφεντικού.

Με το βάρος να πέφτει στη διεύρυνση του αριθμού των δημοφιλών -σε Android και iOS- εφαρμογών, οι οποίες θα είναι στο εξής διαθέσιμες και στο Marketplace των νέων Windows Phone, η Microsoft επιχειρεί να κερδίσει το χαμένο στοίχημα στην αρένα των smartphones, δυο χρόνια μετά το λανσάρισμα των Windows Phone 7 και την απογοητευτική -για τα μεγέθη της εταιρείας- αποδοχή τους από τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών.

Στην προσπάθεια αυτή, ο γίγαντας του λογισμικού ποντάρει στην περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας του με τις HTC, Samsung και Huawei, οι οποίες μαζί με τη προσδεμένη πλέον στο άρμα της Microsoft, Nokia, θα ρίξουν μέχρι το τέλος του χρόνο στην αγορά τουλάχιστον οκτώ νέες συσκευές, ακολουθώντας το μοτίβο και τις σχεδιαστικές προσταγές των Windows Phone.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρείας, πολύ σύντομα 46 από τις 50 δημοφιλέστερες εφαρμογές για smartphones θα είναι διαθέσιμες και στο δικό της Marketplace, το οποίο μέχρι πρόσφατα αριθμούσε περίπου 120.000 apps.

Στην προσπάθειά της να προσελκύσει δημιουργούς και προγραμματιστές, η Microsoft προβάλει την παράλληλη κυκλοφορία των νέων Windows (8) και την ασύγκριτα μεγαλύτερη (από κάθε άλλο ανταγωνιστή της) εγκαταστημένη βάση του λειτουργικού της συστήματος σε σταθερούς, φορητούς υπολογιστές και tablets.

Οπως ανακοίνωσε στο Σιάτλ ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, από την προηγούμενη Παρασκευή -οπότε και ξεκίνησε η διάθεση των νέων Windows, έχουν ήδη διατεθεί τέσσερα εκατομμύρια άδειες αναβάθμισης από την προηγούμενη έκδοση (7). Επίσης, αναφέρθηκε σε δεκάδες εκατομμύρια, απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό πώλησης νέων αδειών, μέσω των κατασκευαστών υπολογιστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πέραν των δηλώσεων, ο Στιβ Μπάλμερ  προχώρησε σε άλλη μια κίνηση εντυπωσιασμού, αποφασίζοντας να σπικάρει ο ίδιος  το νέο διαφημιστικό βίντεο για τα Windows Phone, που έχει τον τίτλο «Steve’s Phone». Σε αυτό εμφανίζεται η αρχική οθόνη του κινητού του τηλεφώνου και γρήγορα αποκαλύπτονται ένα μήνυμα από τον Μπιλ Γκέιτς σχετικά με το Surface, η στιλιστική συμβουλή της γυναίκας του, κάποια ραντεβού για φαγητό, όπως και το πάθος του για το γκολφ

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr