Η σημερινή Δευτέρα θεωρείται η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου

Blue Monday

Blue Monday

Εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί αυτή η ονομασία για την συγκεκριμένη ημέρα που έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει ψυχικά ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων

Αν αισθάνεστε θλιμμένοι, κουρασμένοι ή άτυχοι σήμερα, μην ανησυχείτε. Είστε και εσείς ένα από τα πολλά θύματα της ιδιαίτερης αυτής Δευτέρας.

Η σημερινή ημέρα, η τρίτη δηλαδή Δευτέρα του Ιανουαρίου, έχει καθιερωθεί να ονομάζεται «Blue Monday», όπερ μεθερμηνευόμενον καταθλιπτική Δευτέρα.

Η συγκεκριμένη Δευτέρα, λοιπόν, θεωρείται η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου και όχι χωρίς υπόβαθρο. Βάσει ενός μαθηματικού τύπου στον οποίο συνυπάρχουν ο καιρός, τα χρέη, ο χρόνος που πέρασε από τα Χριστούγεννα, ο χρόνος που πέρασε χωρίς να εκπληρώσουμε κάποιον από τους στόχους της νέας χρονιάς, τα επίπεδα κινήτρων που έχει ο καθένας, αλλά και το αίσθημα ανάγκης να αναλάβει κανείς δράση.

blue-monday-formula

Φυσικά αυτός ο μαθηματικός τύπος δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός από μαθηματικούς, οι οποιοι τον κατατάσσουν στις ψευδοεπιστήμες και τον απορρίπτουν ως ανοησίες.

Το γεγονός πάντως είναι ότι αρκετές έρευνες κατά το παρελθόν έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων βάζουν αυτή την συγκεκριμένη ημέρα ως την χειρότερη τους, με δεύτερη εκείνη μετά την Πρωτοχρονιά.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον Κλιφ Άρναλ, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, η πιο χαρούμενη ημέρα του χρόνου υπολογίζεται κάπου ανάμεσα στις 21 και 24 Ιουνίου.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr