Στα 700 δολάρια η μετοχή της Apple χάρη στο iPhone 5

Apple logo

Apple logo (Πηγή φώτο:scenicreflections.com)

Ενα νέο ρεκόρ πέτυχε η Apple, έστω και… χρηματιστηριακό, καθώς οι παραγγελίες για το νέο iPhone 5 έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και η νέα συσκευή αναμένεται να γίνει ανάρπαστη στην αγορά.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας άγγιξε τα 700 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 78% από τις αρχές του έτους, ενώ την ίδια στιγμή το αντίστοιχο ποσοστό της ανταγωνίστριας Google είναι 30%.

Η άνοδος αποτελεί φυσικό επακόλουθο του ντόρου που έχει δημιουργηθεί στα media μετά την παρουσίαση του iPhone 5, το οποίο μέσα σε 24 ώρες, κατέρριψε το ρεκόρ του 1 εκατομμυρίου που είχε σημειώσει πέρσι αντίστοιχα το iPhone 4S.

Ο Ben Reitzes, αναλυτής της Barclays, δήλωσε: «Η ζήτηση για το iPhone 5 είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία και προδιαθέτει για ένα πολύ δυνατό τρίμηνο μέχρι το Δεκέμβριο». Ο ίδιος εκτιμά ότι στο εν λόγω χρονικό διάστημα η Apple αναμένεται να πουλήσει 45.210.000 iPhones, δηλαδή έως και 22% περισσότερα σε σχέση με πέρσι. Και να σκεφτεία ότι ο Reitzes χαρακτηρίζει τις εκτιμήσεις του «συντηρητικές».

Βέβαια, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και τη θετική επίδραση που είχε η πρόσφατη νίκη της επί της Samsung στη χρόνια δικαστική τους διαμάχη.

email
Πηγή άρθρου: e-go.gr